Πολιτικη & Οικονομια

Μαργ. Παπανδρέου: αγωγές κατά εφημερίδων - ΣΔΟΕ

Για συσχετισμό της με τη λίστα Λαγκάρντ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αγωγή ύψους 200.000 ευρώ κατέθεσε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου εναντίον των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα», «Δημοκρατία» και «Το Βήμα της Κυριακής», αλλά και των στελεχών του ΣΔΟΕ Στυλιανού Στασινόπουλου, Νικόλαου Λέκκα και του Ευάγγελου Καραμάνου. Η κ. Παπανδρέου ζητάει, επιπλέον, εξάμηνη προσωποκράτηση για τους εκδότες των τριών εφημερίδων, ενώ στρέφεται και εναντίον της δημοσιογράφου του «Βήματος» Ιωάννας Παπαδάκου. Η ενάγουσα εγείρει τις παραπάνω απαιτήσεις για ηθική βλάβη που υπέστη από δημοσιεύματα που την εμπλέκουν έμμεσα στη λίστα Λαγκάρντ: ποσό 550.000.000 ευρώ, μέσω του Σάμπυ Μιωνή, Ισραηλινού επιχειρηματία.

Ειδικότερα, από την κ. Παπανδρέου ενάγονται οι:

- Στυλιανός Στασινόπουλος, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ

- Ευάγγελος Καραμάνος, Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ

- Νικόλαος Λέκκας, Διευθυντής Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.

- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.: Σταύρος Ψυχάρης, εκδότης της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και Ιωάννα Παπαδάκου, δημοσιογράφος

- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.: Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Χρήστος Μπόκας και Γεώργιος Δημητρομανωλάκης, δημοσιογράφοι

- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.: Ιωάννη Φιλιππάκης, εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Κυριακάτικη Δημοκρατία», Ανδρέας Καψαμπέλης, διευθυντής σύνταξης των δύο εφημερίδων, Γ. Λυκουρέντζος, δημοσιογράφος.

Η ενάγουσα, μητέρα του πρώην πρωθουργού Γιώργου Παπανδρέου και διαζευγμένη σύζυγος του εκλιπόντος, επίσης πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. Όσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν».

Μ.Φ.