- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιτσιόρλας: Στη Βουλή το Ελληνικό για ξεμπλοκάρισμα
Αντίθετος και στο νομοσχέδιο Σπίρτζη για τα ταξί
«Είμαστε στην τελική ευθεία για να υποβληθεί το Προεδρικό Διάταγμα ώστε να υπογραφεί η έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. Το 2018, όταν θα ολοκληρωθεί και η αδειοδότηση του καζίνου, θ΄ αρχίσουν και τα έργα … Το μνημόνιο συνεργασίας με το επενδυτικό σχήμα ίσως πρέπει να περάσει από τη Bουλή για ψήφιση».
Αυτό είπε σήμερα στο «Σκάι» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος κ. Πιτσιόρλας, σχετικά με την καθυστέρηση προόδου της επένδυσης στο Ελληνικό, μετά την άρνηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να την εγκρίνει.
Και πρόσθεσε:
- «Για το κάθε θέμα υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες. Αν υπάρχουν αρχαιότητες δεν θα αποφασίσω εγώ ως πολιτικός, αλλά οι αρχαιολόγοι. Το Πολιτικό Συμβούλιο είπε ‘θα συνεχίσουμε ό,τι κι αν γίνει.’ Όποια απόφαση πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου»
- «Το ΚΑΣ πρέπει να γνωμοδοτήσει. Αν πει σε κάποια περιοχή πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή, τότε αυτό θα γίνει. Έτσι κι αλλιώς, αν βρεθούν αρχαιότητες στις εργασίας, είτε το έχει εγκρίνει το ΚΑΣ είτε όχι, απαιτείται μια συγκεκριμένη διαδικασία»
- «Το κλίμα έχει φορτιστεί λανθασμένα, γιατί κουβαλάμε ένα λάθος παρελθόν που σε ανάλογες περιπτώσεις δεν δείξαμε την απαραίτητη προσοχή για τα αρχαία μας… Έχουμε μια παλιά –καλή κατά τη γνώμη μου- νομοθεσία για την αρχαιολογική και μια νεότερη εναρμονισμένη με την ΕΕ για τα περιβαλλοντικά. Αυτά τα δυο πρέπει να εναρμονιστούν, καθώς σε πολλά σημεία συγκρούονται».
Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο Σπίρτζη, που καταργεί τις e-εφρμογές των πελατών ταξί, λέγοντας:
- «Ως λαός έχουμε μία αντίδραση στον όρο ‘αξιολόγηση’»
- Πρέπει ν΄ αποδεχτούμε νέες ιδέες και νέες τεχνολογίες στο πλαίσιο της ανάπτυξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.