- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Πιτσιόρλας: Στη Βουλή το Ελληνικό για ξεμπλοκάρισμα
Αντίθετος και στο νομοσχέδιο Σπίρτζη για τα ταξί
«Είμαστε στην τελική ευθεία για να υποβληθεί το Προεδρικό Διάταγμα ώστε να υπογραφεί η έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. Το 2018, όταν θα ολοκληρωθεί και η αδειοδότηση του καζίνου, θ΄ αρχίσουν και τα έργα … Το μνημόνιο συνεργασίας με το επενδυτικό σχήμα ίσως πρέπει να περάσει από τη Bουλή για ψήφιση».
Αυτό είπε σήμερα στο «Σκάι» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος κ. Πιτσιόρλας, σχετικά με την καθυστέρηση προόδου της επένδυσης στο Ελληνικό, μετά την άρνηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να την εγκρίνει.
Και πρόσθεσε:
- «Για το κάθε θέμα υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες. Αν υπάρχουν αρχαιότητες δεν θα αποφασίσω εγώ ως πολιτικός, αλλά οι αρχαιολόγοι. Το Πολιτικό Συμβούλιο είπε ‘θα συνεχίσουμε ό,τι κι αν γίνει.’ Όποια απόφαση πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου»
- «Το ΚΑΣ πρέπει να γνωμοδοτήσει. Αν πει σε κάποια περιοχή πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή, τότε αυτό θα γίνει. Έτσι κι αλλιώς, αν βρεθούν αρχαιότητες στις εργασίας, είτε το έχει εγκρίνει το ΚΑΣ είτε όχι, απαιτείται μια συγκεκριμένη διαδικασία»
- «Το κλίμα έχει φορτιστεί λανθασμένα, γιατί κουβαλάμε ένα λάθος παρελθόν που σε ανάλογες περιπτώσεις δεν δείξαμε την απαραίτητη προσοχή για τα αρχαία μας… Έχουμε μια παλιά –καλή κατά τη γνώμη μου- νομοθεσία για την αρχαιολογική και μια νεότερη εναρμονισμένη με την ΕΕ για τα περιβαλλοντικά. Αυτά τα δυο πρέπει να εναρμονιστούν, καθώς σε πολλά σημεία συγκρούονται».
Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο Σπίρτζη, που καταργεί τις e-εφρμογές των πελατών ταξί, λέγοντας:
- «Ως λαός έχουμε μία αντίδραση στον όρο ‘αξιολόγηση’»
- Πρέπει ν΄ αποδεχτούμε νέες ιδέες και νέες τεχνολογίες στο πλαίσιο της ανάπτυξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβά το παιχνίδι να δίνονται χρήματα δανεικά»
Τι απάντησε η υπουργός Εργασίας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε τα έργα ανάδειξης της Αρχαίας Νικόπολης
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε στο γαλλικό «Marianne» για την οικονομία και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις
Ορισμένες συσκευές καταναλώνουν ρεύμα ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιούμε
Η υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόληψης, της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης
Ποιες περιοχές καλύπτει το πρόγραμμα
Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι σήμερα «πιο στενή και πιο σταθερή από ποτέ»
«Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε για το κυκλοφοριακό
Πληρώθηκαν 4,9 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας
Πώς άλλαξε η πολιτική συζήτηση για τον λιγνίτη, την ενέργεια και το ενεργειακό κόστος
«Ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
«Είναι συμπαίκτης μου στο τένις» είπε ο υπουργός Υγείας
Το μόνο συμπέρασμα είναι πολύ θλιβερό και συνοψίζεται στη φράση «είναι πολλά τα λεφτά».
Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του
«Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν» - Η απάντηση του υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
Τι μαρτυρούν τα μειωμένα έσοδα του ΕΦΚ
«Στα ευρήματα του MedWatch η Καρυστιανού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.