Πολιτικη & Οικονομια

Οι υπογραφές, οι δηλώσεις και οι επιστολές των υποψήφιων ηγετών της Κεντροαριστεράς – Μπροστά Γεννηματά και Θεοδωράκης

Άλλοι τσίμα – τσίμα έφεραν τις απαιτούμενες και άλλοι τις κουβάλησαν με νταλίκα 

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373172-770672.jpg

Και επισήμως έληξε στις 12.30 η διορία συλλογής υπογραφών για κατάθεση υποψηφιοτήτων για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, με τους 10 υποψήφιους να συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και να τις καταθέτουν στην Επιτροπή Αλιβιζάτου,  που θα διασταυρώσει την εγκυρότητα των υπογραφών και τη Δευτέρα θα ανακοινώσει επισήμως τους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα.

Πάντως η συλλογή των υπογραφών εξελίχθηκε επίσης σε μια μάχη εντυπώσεων μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, καθώς ο κάθε υποψήφιος προσπάθησε να μαζέψει όσες περισσότερες μπορούσε, προκειμένου να επικρατήσει των αντιπάλων του σε ένα είδος κρας τεστ πριν την κρίσιμη ημέρα.

Οι υπογραφές που κατέθεσαν οι υποψήφιοι έχουν ως εξής:

Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε 12.500 υπογραφές ενώ συνεργάτες της λένε ότι θα καταθέσουν εκπρόθεσμα και άλλες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε 5.300 υπογραφές. Οι 5.000 από Ελλάδα και οι 300 από το εξωτερικό με στόχευση να καταδείξει την διαρροή μυαλών από τη χώρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 1.700 υπογραφές προερχόμενες από κάθε καποδιστριακό δήμο αλλά και εκτός Ελλάδος.

Ο Γιώργος Καμίνης κατέθεσε επίσης τις απαιτούμενες υπογραφές από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε περίπου 2.300 υπογραφές.

Ο Γιάννης Μανιάτης επίσης κατέθεσε 1.250 υπογραφές από όλες τις περιφέρειες και από Ελληνες του εξωτερικού.

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε πάνω από 1.300 υπογραφές, η πλειοψηφία των οποίων προήλθε από γυναίκες.

Ο Απόστολος Πόντας συγκέντρωσε περίπου 2.000 υπογραφές.

Ο Δημήτρης Τζιώτης συγκέντρωσε 1.700.

Ο Κώστας Γάτσιος συγκέντρωσε 4.250.

Σε μια «επίδειξη ισχύος», η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε 12.500 υπογραφές, ενώ συνεργάτες της λένε ότι θα καταθέσουν εκπρόθεσμα και άλλες. Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Η επιτυχία του εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και τη συγκρότηση του νέου φορέα στηρίζεται στη μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών. Για τον λόγο αυτό σήμερα καταθέτουμε τις υπογραφές 12.500 πολιτών, που δημιουργούν το αρχικό εθελοντικό δίκτυο στήριξης της υποψηφιότητάς μου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αρχικές 1.200 υπογραφές νέων ανθρώπων γεννηθέντων μετά από το 1981 που έχουν ήδη κατατεθεί και καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις υποβολής της υποψηφιότητάς μου».

Μετά την κατάθεση των υπογραφών ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε τα εξής

«Είμαστε μπροστά σε μια θετική προοδευτική έκρηξη. Τα μικρά προβλήματα θα ξεπεραστούν και σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την ηγεσία του προοδευτικού Κινήματος. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει ένας, να αλλάξουμε το προοδευτικό Κίνημα και να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών, να αλλάξουμε τη χώρα μας, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα καλύτερη, με περισσότερες ευκαιρίες και Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αλιβιζάτο, όπου κατέθεσε τις υπογραφές για την επικύρωση της υποψηφιότητας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού, για να συμβολίσει το αίτημά τους να μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως. Αναλυτικά οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1000 από την Μακεδονία, 1000 από την Κρήτη και 1000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Ο  Νίκος Ανδρουλάκης  με τη σειρά του παρέδωσε στον Νίκο Αλιβιζάτο εκτός από τη  λίστα με 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του και την ακόλουθη επιστολή:

Προς: Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για την εκλογή επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα. (Υπόψη Προέδρου κ. Νίκου Αλιβιζάτου)

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Δια της παρούσης επιστολής και σε συνέχεια της από 08/09/2017 υποβολής δήλωσης υποψηφιότητάς μου, σας καταθέτω, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τη διαδικασία, 1.700 υπογραφές, ως μέρος του συνόλου των υπογραφών από το κίνημα των εθελοντών που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου.

Οι υπογραφές αυτές καλύπτουν το σύνολο των 56 εκλογικών περιφερειών της Χώρας και αντιστοιχούν σε 100 ανά διοικητική περιφέρεια, πλέον υπογραφών που προέρχονται από Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ανδρουλάκης

Σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την κατάθεση υπογραφών υποστήριξης της υποψηφιότητάς του:

"Κατέθεσα πριν από λίγο στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Καθ. κ. Ν.Αλιβιζάτο 2300 υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς μου.

Ευχαριστώ όλες και όλους που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Υποχρέωση όλων μας είναι να διασφαλίσουμε τη διαδικασία εκλογής της 5ης Νοεμβρίου με τρόπο που θα θεμελιώνει γερά το εγχείρημα για το νέο ενιαίο πολιτικό φορέα.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια αναγεννημένη, ανοιχτή, καινοτόμα και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη.Γι’ αυτό συμμετέχω. Γι’ αυτό προσπαθώ και αγωνίζομαι."

4.632 υπογραφές από όλες τις 13 περιφέρειες της χώρας, στις 10 εκ των οποίων υπερέβησαν τις 50 σε κάθε μία από αυτές, κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή Αζιβιζάτου σήμερα ο Κωνσταντίνος Γάτσιος,για να λάβει το χρίσμα του υποψηφίου για την Προεδρία του νέου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γάτσιος αναφέρει:

Σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, κατέθεσα στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Αλιβιζάτο, τις υπογραφές που ήταν απαραίτητες για να λάβω το χρίσμα του υποψηφίου για την Προεδρία του νέου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης. Πρόκειται για 4.632 υπογραφές από όλες τις 13 περιφέρειες της χώρας, στις 10 εκ των οποίων υπερέβησαν τις 50 σε κάθε μία από αυτές. Η συλλογή τους αποτελεί μια μεγάλη νίκη και μια ουσιαστική ενθάρρυνση να συνεχίσω την προσπάθειά μου.

Όπως είχα εξηγήσει όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, δεν έχω στη διάθεση μου τον παραμικρό κομματικό ή άλλο μηχανισμό που θα μπορούσε να με βοηθήσει. Για τον λόγο αυτό, το εγχείρημα που αποφάσισα να αναλάβω βρισκόταν στα χέρια όσων πολιτών θα ήθελαν να το υποστηρίξουν, αντιλαμβανόμενοι και συναισθανόμενοι ότι οι στόχοι μας είναι κοινοί και ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την ανάταξη της χώρας. Στα χέρια των ίδιων πολιτών θα συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και μετά από αυτές. Αυτοί που υπέγραψαν με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Υπόσχομαι να τους τιμήσω και εγώ με την πολιτική μου πράξη και με τον αγώνα μου για μία άλλη, καλύτερη Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ