Πολιτικη & Οικονομια

Δύο δημοσκοπήσεις για τη μάχη της Κεντροαριστεράς (εικόνες)

Δέκα υποψήφιοι και τα ποσοστά τους για την ηγεσία του νέου κόμματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 5 Νοεμβρίου θα προκύψει ο επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Η λίστα των υποψηφίων ολοκληρώθηκε και είναι 10: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, , Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης,  Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Φυσικό επακόλουθο να κάνουν την εμφανίσεις τους και οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τη μάχη της Κεντροαριστεράς. Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της Pro Rata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» δίνει το προβάδισμα σε τρεις υποψήφιους: στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στον δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και στον ευρωβουλευτή της «Ελιάς», Νίκο Ανδρουλάκη.

Δημοσκόπηση

Η Φώφη Γεννήματα συγκεντρώνει ποσοστό 14%. Το ίδιο ποσοστό πιάνει ο Γιώργος Καμίνης, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κυμαίνεται στο 12%. Τα ποσοστά των υπολοίπων είναι:

Σταύρος Θεοδωράκης 8%

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: 3%

Γιάννης Μανιάτης: 5%

Γιάννης Ραγκούσης: 6%

Άλλος: 1%

Δ.Δ/Δ.Α.: 34%

Η εταιρεία Alco διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του κυριακάτικου «Πρώτου Θέματος» και επίσης δίνει πρωτιά στην Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 32,3% και ακολουθεί ο Γ. Καμίνης με 20,2% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 12,9%. Τα ποσοστά των υπολοίπων είναι:

Νίκος Ανδρουλάκης: 12,1%

Γιάννης Μανιάτης: 11,3%

Γιάννης Ραγκούσης: 4,8%

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: 2,4%

Άλλος: 4%

Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» μισό εκατομμύριο πολίτες θέλουν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής. 

Οι δημοσκοπήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του υποψήφιου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος τις χαρακτήρισε επιστημονικά αβάσιμα και επαγγελματικά αντιδεοντολογικές. Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.