Πολιτικη & Οικονομια

Πρώτος ο Τσίπρας στην έρευνα της GPO για «αρχηγός της Κεντροαριστεράς»

Το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς εκ των προέδρων κομμάτων της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να κερδίσει τον Πρωθυπουργό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δημοσκόπηση: Ποιον θέλουν για αρχηγό στην Κεντροαριστερά - Οι απαντήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απαντήσεις στο ερωτήμα «Ποιον θέλουν οι πολίτες για αρχηγό της κεντροαριστεράς», δίνει δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, το νήμα κόβει πρώτος ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκεντρώνει 16% και έπεται με μικρή διαφορά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλακης με ποσοστό 13,4%.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 16,0%.

Ακολουθούν:

Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%

Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%

Χάρης Δούκας με 5,4%

Αλέξης Χαρίτσης με 5,0% και ο

Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%».

Δημοσκόπηση: 52,6% λέει ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη

Στην ίδια έρευνα, ωστόσο, το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.

Επιπλέον, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «Κανένας», με ποσοστό 8,5%.

Αναφορικά με τους ψηφοφόρους των κομμάτων, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σε ποσοστό 44,7% ότι της Κεντροαριστεράς πρέπει να ηγηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39,7%, ο Χάρης Δούκας με 3,9%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 3,1% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 1,4%.

Αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αρχηγός της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ποσοστό 51,9%. Έπονται οι Χάρης Δούκας (10,9%), Μανώλης Χριστοδουλάκης (8,3%), Αλέξης Τσίπρας (5%), Στέφανος Κασσελάκης (2,5%) και Αλέξης Χαρίτσης (1,3%).