Πολιτικη & Οικονομια

Σταύρος Θεοδωράκης: Το νέο κίνημα δεν θα μπαίνει «τσόντα είτε αριστερά, είτε δεξιά»

«Όχι στο κράτος-δυνάστη»: Το στίγμα του επικεφαλής του Ποταμιού για την Κεντροαριστερά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371121-766628.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» προσδιορίζει το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δηλώνοντας μεταξύ άλλων :

«Όχι στο κράτος-δυνάστη των εργαζομένων και των δυνάμεων της παραγωγής, ναι στο κράτος-προστάτη των πιο αδύναμων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν επιτέλους ανταπόδοση για τους μεγάλους φόρους που πληρώνουν. Ο εναγκαλισμός του κράτους με το κόμμα πρέπει να λάβει τέρμα. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική, όχι κατ' όνομα, ισότητα στα δικαιώματα, στις υποχρεώσεις, στις ευκαιρίες. Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια γερή Ελλάδα, όρθια στα πόδια της, που θα παράγει, θα δημιουργεί, θα καινοτομεί. Με δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους».

Για τους στόχους του νέου, υπό διαμόρφωση, Κινήματος, αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι «το τρίτο στέρεο πόδι σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον, ένα Κέντρο ανοιχτό, ανεξάρτητο, όχι ετεροκαθοριζόμενο από την συγκυρία» με πρώτη του προτεραιότητα τη «σύγκρουση με την καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «δεν κάνουμε όμως όλη αυτή την προσπάθεια για να προκύψει ένα Κίνημα που θα μπαίνει τσόντα είτε αριστερά είτε δεξιά».

«Για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε πολιτικούς, να αλλάξουμε τα κόμματα. Το '14 βάλαμε τον σπόρο για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Τώρα πρέπει να γίνει το τελευταίο βήμα. Να συμμετέχουμε όλοι στη δημιουργία ενός νέου Κινήματος. Να μην αφήσουμε το μέλλον μας στους ίδιους και τους ίδιους» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος, τονίζει ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το να μπορούν να ψηφίζουν όλοι -φίλοι και μέλη- στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Επαναλαμβάνει την πρότασή του για ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, καλώντας όσους αντιδρούν να «σταματήσουν τις φοβικές αντιδράσεις».

Δεσμεύεται τέλος ότι ο ίδιος θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα κι είναι σίγουρος ότι θα κάνει το ίδιο και η κυρία Γεννηματά. «Αυτός που πραγματικά μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του νέου Κινήματος είναι ο κόσμος. Αν ψηφίσουν 200 χιλιάδες πολίτες, τότε ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα;»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για το τι θα συμβεί κοινοβουλευτικά την επόμενη μέρα της εκλογής του αρχηγού του Νέου Κινήματος. Όπως είπε: «Τα κόμματα που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό -και αναφέρομαι και στο Ποτάμι και στη ΔΗΣΥ- δεν μπορεί να διαλυθούν. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να «παραχωρήσουν» την πολιτική τους δράση σε ένα νέο Κίνημα που θα τα επιστεγάζει. Και αυτή είναι η συμφωνία μας. Στις εκλογές, θα κατέβει ο νέος φορέας με αρχηγό αυτόν που θα εκλεγεί. Το τι θα συμβεί μετά τις βουλευτικές εκλογές, αυτό θα αποφασιστεί στην συνέχεια από το Ποτάμι και τη ΔΗΣΥ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ