- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παπαδημούλης: Σημαντικό κομμάτι του κέντρου έγινε «δορυφόρος» της ΝΔ
«Δεν είναι ώρα για κατενάτσιο στην τρίτη αξιολόγηση»
Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακου» ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε ότι «στην Ελλάδα, δυστυχώς, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των Ευρωσοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα, ένα σημαντικό κομμάτι του κεντρώου χώρου έχει εγκλωβιστεί σε μια ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική, που το μετατρέπει σε "δορυφόρο" της Ν.Δ.».
Ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σήμερα έχει εδραιωθεί και εκπροσωπεί την πλειοψηφία των δυνάμεων όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και της Κεντροαριστεράς», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού κοινωνικού μετώπου, μιας μεγάλης λαϊκής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, που θα αναδιαμορφώσει πλήρως την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις, καθώς και της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. «Δεν είναι ώρα για "κατενάτσιο", αλλά για φουλ επίθεση για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων. Και είναι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, και προσωπική εντολή του πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση», αναφέρει.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από όλους είναι κάτι που επιδιώκει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. «Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα δώσει “χώρο” σε εκείνους που επιχειρούν να θέσουν νέα ζητήματα, ανατρέποντας τις ισχύουσες συμφωνίες. Το έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν και πρέπει από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε τυχόν "τρικλοποδιές"».
Τέλος, κατηγορεί τη ΝΔ ότι έχει ως στρατηγική «την ανάπτυξη μιας εμπρηστικής, ακραίας ρητορικής, μιας ατζέντας όπου συγχρωτίζονται εμφυλιοπολεμικές κορόνες, λαϊκισμός, κιτρινισμός και μικροπολιτική. Είναι πλήρως απογοητευτικό η αξιωματική αντιπολίτευση να αναπτύσσει ένα τόσο φτηνό και κενό περιεχομένου αντιπολιτευτικό λόγο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.