- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εγκλήματα κομμουνισμού: Ο καθηγητής Παγουλάτος παρεμβαίνει
Ας ρωτήσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης
«Ας ρωτήσουν τους πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης:: Αυτό είναι το «ζουμί» από την παρέμβαση του κ. Γιώργου Παγουλάτου, καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο ΟΠΑ, στη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συμμετάσχει –μόνη αυτή απ΄ όλη την ΕΕ- σε συνέδριο που οργανώνει η εσθονική προεδρία για τα κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ανατολική Ευρώπη. Ο κ. Παγουλάτος συνδέει, μάλιστα, την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει το ιστορικό εκείνο θέμα με τη σημερινή της θέση υποστήριξης προς το ολοκληρωτικό καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας.
Λεπτομερέστερα, η ανάρτηση του καθηγητή σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα Κυριακή, είναι η εξής:
«Ούγγροι, Τσέχοι, Πολωνοί, Ανατολικογερμανοί, Βαλτικοί, Ρουμάνοι, οι χαμένες γενιές του τραγικά αποτυχημένου κομμουνιστικού πειραματος, όλοι όσοι είχαν την ατυχία να ζήσουν με τη μπότα του Σοβιετικού στρατού στο σβέρκο τους μεχρι το 1989, θα καταγράψουν σίγουρα με ευγνωμοσύνη την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων: τις σταλινικες εκκαθαρίσεις, τα γκουλαγκ, τους δολοφονημενους εξεγερμενους της Ουγγρικης Επανάστασης και της Ανοιξης της Πράγας, τα θύματα της Στάζι και των κρατικών μηχανισμών ανελευθερίας και καταπίεσης που οικοδομήθηκαν στο όνομα της κομμουνιστικής ουτοπίας.
Ας ρωτήσουν τους πολίτες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (όπου τα φιλοκομμουνιστικά κόμματα έχουν καταποντιστεί) πόσο νοσταλγούν το κομμουνιστικό παρελθόν τους. Και όσο ανιστόρητη είναι η ισοπεδωτική εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμου, άλλο τόσο θλιβερή είναι η άρνηση των απολογητών του Μαδούρο να αποδεχτούν τα εγκλήματα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού και της αριστερής λαικιστικής δικτατορίας που στήνεται σήμερα στη Βενεζουέλα, υπό την ένοχη και εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.