- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Δικαιοσύνης προαναγγέλλει παρέμβαση στη δικαστική εξουσία
Είπε ότι η κυβέρνηση έχει τη λογική του «λεγόμενου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού»
Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή σχετικά με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για την Ηριάννα. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8 ο κ. Γεωργιάδης διασταύρωσε τα ξίφη του με τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη.
«Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης να λέει στη Βουλή ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση και ότι θα γίνει σύντομα νέα δίκη με νέα σύνθεση; Προαναγγέλλει την παρέμβασή του στη δικαστική εξουσία, ο άνθρωπος που υπάρχει - εκ του Συντάγματος- στη θέση αυτή για να περιφρουρεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση. Το Δικαστήριο πρέπει να κρίνει ανεπηρέαστα και όχι με βάση τι γουστάρει ή δεν γουστάρει ο κ. Κοντονής» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης κι επιτέθηκε στην κυβέρνηση πως έχει την αντίληψη του «λεγόμενου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού», ότι δηλαδή όλα πρέπει να τα ελέγχει η κυβέρνηση.
«Όταν ένας Πρωθυπουργός λέει ότι "αισθάνομαι πως δεν με αφήνει η Δικαιοσύνη να ασκήσω την πολιτική μου", μάλλον δεν έχει καταλάβει σε τι τύπου κράτος κυβερνά. Δεν μπορείτε κ. Πρωθυπουργέ να κάνετε ό,τι θέλετε στη χώρα» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι πολιτικό πρόσωπο, είναι ο άνθρωπος που με την νομοθετική εξουσία έχει οριστεί για να έχει αυτές τις σχέσεις. Δεν θεωρώ ότι σε όποιον είναι υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να του βάζουμε ένα φερμουάρ στο στόμα», απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Mετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
«Κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία» - Τελεσίγραφο στα μπλόκα
«Τις επόμενες μέρες η απάντηση στα αιτήματα»
To δηκτικό της σχόλιο για την έλλειψη υποστήριξης στους διαδηλωτές του Ιράν
Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στην Εξεταστική για ελέγχους και πιθανές ευθύνες
Οι οικονομολόγοι προκρίνουν γενικές μειώσεις φόρων αντί στοχευμένων παρεμβάσεων
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση»
Αλληλοκατηγορίες, βαρείς χαρακτηρισμοί και αναφορές για ψυχιατρικές εξετάσεις μετά τις δημόσιες δηλώσεις
Μετατίθεται για μετά τον Φεβρουάριο η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ
Ανοδικά για τρίτο μήνα ο ΔΤΚ, με ισχυρές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, εστίαση και στέγη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.