- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φιάσκο με παραδοχή Φωτίου: Περισσότερα από 15.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών φέτος
Πώς τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
«Ο στόχος ότι δεν πρέπει να μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, δεν είναι εφικτός για εφέτος», είπε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Ειδικότερα, ερωτηθείσα στον Realfm 97,8 εάν θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 15.000 παιδιά η κα Φωτίου απάντησε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι θα μείνουν παραπάνω εκτός… Αυτό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα το οποίο κρυβόταν για πολλές παραμέτρους. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα λειτουργούν 2.800 βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν φτάνουν, αυτό είναι το πρώτο θέμα. Άρα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει προβλεφθεί σε συνέργεια με τους δήμους να ανοίξουν νέες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών».
«Μέριμνα μας είναι να ανοίξουμε περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς… Το πρόβλημα κρυβόταν γιατί μέχρι σήμερα τα voucher δίνονταν στις εργαζόμενες μητέρες μέχρι το 2016. Το 2016 το αλλάξαμε το σύστημα γιατί θεωρήσαμε ότι δεν μπορεί τα παιδιά που είναι από φτωχές οικογένειες και που είναι άνεργοι οι γονείς τους να μένουν στα σπίτια τους και να μην πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό, επομένως ανοίξαμε τη βεντάλια», πρόσθεσε η ίδια.
Υπενθυμίζεται, πάντως πως τον περασμένο Απρίλιο ο Αλ. Τσίπρας έλεγε από το βήμα του Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το 1ο και το 2ο παιδί. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς», ενώ μάλιστα διατυμπάνιζε πως «κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.