Πολιτικη & Οικονομια

Κερέ-ΕΚΤ: Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το Eurogroup δεν έχει παράσχει επαρκή σαφήνεια ως προς το είδος της ελάφρυνσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362300-749815.jpg
EPA/JULIEN WARNAND

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η τελευταία δεν μπορεί προς το παρόν να παράσχει διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Κερέ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «το Eurogroup δεν έχει παράσχει επαρκή σαφήνεια ως προς το είδος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε η ΕΚΤ να επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητά του».

Το μέλος της ΕΚΤ διευκρίνισε πως «οι υπουργοί Οικονομικών προχώρησαν σε μία μελέτη, σχετικά με το τι είναι πρόθυμοι να κάνουν το επόμενο έτος» αλλά όπως τόνισε, «αυτή δεν είναι εξειδικευμένη».

«Κατά την άποψή μας, την οποία πιθανώς συμμερίζεται και το ΔΝΤ, αυτό δεν επαρκεί ώστε να αρθούν οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Κερέ.

Ο ίδιος επανέλαβε εμφατικά: «Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η επιβεβαίωση της ΕΚΤ αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ