- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λοβέρδος: Οι θεωρίες τους όπου εφαρμόστηκαν κατέστρεψαν και εξαθλίωσαν τις οικονομίες
«Δεν πιστεύουν στις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν συμπαθούν την ελεύθερη οικονομία, είναι κρατιστές»
«Ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας μας δεν περνάει ούτε απέξω από την παρούσα κυβέρνηση» τόνισε, στη συνέντευξή του στο το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Γιαννούλη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως εξηγεί, αυτό είναι αποτέλεσμα «των μέχρι τώρα πεπραγμένων τους που το πιστοποιούν, αφού παρέλαβαν δείκτη ανάπτυξης, έστω και χαμηλό, και μας οδήγησαν σε δείκτη ύφεσης, αλλά και της ιδεολογικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς αντιλαμβάνεται την οικονομία».
«Είναι δομικό χαρακτηριστικό τους η εναντίωση στις συνισταμένες της ανάπτυξης. Δεν πιστεύουν στις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν συμπαθούν την ελεύθερη οικονομία, είναι κρατιστές. Αυτά τα μονοπάτια δεν καταλήγουν στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι θεωρίες τους όπου εφαρμόστηκαν κατέστρεψαν και τελικά εξαθλίωσαν τις οικονομίες» πρόσθεσε.
Για τη θέση της κυβέρνησης ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας διαμορφώνονται συνθήκες δυναμικής ανάκαμψης ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «συνεχίζουν την δημαγωγία και τον λαϊκισμό ασταμάτητοι, με κορυφαίο του χορού τον πρωθυπουργό» και υποστηρίζει ότι «απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες λες και απευθύνονται σε ανόητους».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μοσκοβισί για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος δήλωσε ότι είναι θετικό αλλά ότι «μια ζωή οι Γάλλοι ερχόντουσαν εδώ, μας χτυπούσαν την πλάτη, έδειχναν να συμφωνούν και μετά τα λόγια έμεναν λόγια. Και χειρότερο από αυτό δεν υπάρχει».
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρότασης μομφής στον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε παραιτήσει εκείνον τον υπουργό του που συνδιαλέγεται με ισοβίτες καταδίκους. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ανέλαβε και την ευθύνη όταν τον κάλυψε πλήρως στο υπουργικό συμβούλιο».
Τέλος για την πιθανότητα συνεργασίας της ΔΗΣΥ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά «ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
H απόφαση ελήφθη σε συνέχεια των αρχειοθετήσεων υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόσοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι
Έρχονται αναδρομικά 1.200 ευρώ με την πρώτη πληρωμή
Πότε ξεκινούν τα νέα μέτρα
Η δήλωση του ΠτΔ για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
«Σχεδιάζουμε το μέλλον με επίκεντρο τις ανάγκες των νησιωτών μας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
Αναλυτικός οδηγός με όσα πρέπει να γνωρίζετε
«Πενήντα δύο χρόνια μετά, τιμούμε τους ήρωες που υπερασπίστηκαν την ελευθερία», τόνισε ο πρωθυπουργός
Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών, τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ δεν μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη δημοσιονομικού χώρου. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή.
«Ο πολιτικός αλλάζει απλώς λογότυπο»
Πότε θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ στην αντλία
Αντιδράσεις για τα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες
«Η μεγαλύτερη παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός
11 χρόνια πριν σε ομιλία του στη Βουλή και ενώ η χώρα όδευε ολοταχώς στα capital controls και στο τρίτο μνημόνιο
Τα πρόσωπα που αποτελούν την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.