Πολιτικη & Οικονομια

Μπενουά Κερέ: Ζητά σαφήνεια και «καθαρότητα» στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Στο ίδιο συνέδριο με τον Τσακαλώτο ο στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356851-739456.jpg

Για την ανάγκη το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να φέρει αποτέλεσμα στην υπόθεση του ελληνικού χρέους μίλησε ο Γάλλος τραπεζίτης και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ. «Η βιωσιμότητα του χρέους είναι σημαντική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα «είναι σημαντικό να προσδιοριστούν από τώρα».

Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Ελλάδα: Επιστροφή στις χρηματοοικονομικές αγορές;» που διοργανώνει ο Economist σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στη Φραγκφούρτη, ο κ. Κερέ δήλωσε ότι τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε σημαντική πρόοδος από την ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο ίδιο συνέδριο και στο ίδιο πάνελ βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος χαρακτήρισε «μυστήριους» τους τρόπους λειτουργίας της ΕΚΤ. Ειδικά, σχολίασε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ότι η ΕΚΤ δεν τοποθετείται απέναντι στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Γάλλος τραπεζίτης απάντησε ότι η ΕΚΤ αναμένει για το ελληνικό χρέος αποφάσεις, οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν εξαρτώνται από αυτήν, καθώς δεν έχει τη σχετική εξουσιοδότηση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ