- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Τόσκας πήγε στον Παπαδήμο - Ο τρομοφάκελος είχε ελεγχθεί από τη Βουλή
Όλη η διαδρομή του: Ξεκίνησε από το Κολωνάκι, πέρασε από το Κοινοβούλιο και κατέληξε στην οδό Μάρνη
«Η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λίγο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μίλησαν με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που νοσηλεύεται μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του.
Από το Κολωνάκι ξεκίνησε τη διαδρομή του τρομοφάκελος
Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι ο παγιδευμένος φάκελος είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής, ενώ βρέθηκε και ποιος φερόταν ως αποστολέας του δέματος προς τον κ. Παπαδήμο, το οποίο εστάλη από το Κολωνάκι.
Ο αναπληρωτής υπουργός, κατά την επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό, εμμέσως παραδέχθηκε ότι υπήρξε κενό στο θέμα του ελέγχου της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και δύο συνοδοί του από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου, διαβεβαιώνοντας ότι θα διορθωθεί άμεσα.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε κενό ασφάλειας σε σχέση με τον έλεγχο της αλληλογραφίας, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ο,τι κενά υπήρξαν θα κοιτάξουμε να τα καλύψουμε».
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση, τονίζοντας ότι «είναι σε καλά χέρια», ενώ όπως είπε, συζήτησαν για το θέμα του τραυματισμού του και πως έγιναν τα γεγονότα.
Τόσκας: Το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν δεν θα περάσει
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την ενέργεια σε βάρος του κ. Παπαδήμου, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε:
«Η κυβέρνηση, η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας εργάζονται συστηματικά ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης. Το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν δεν θα περάσει, η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές.
»Ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι ο μοναχικός «επαναστάτης» υποκαθιστά τη συλλογική συνείδηση του λαού; Είναι ακριβώς αυτοί που πάντοτε απουσίαζαν από τους μαζικούς αγώνες που έδωσε ο λαός. Και είναι αυτοί που με τη στάση τους αποπροσανατολίζουν και ωθούν προς συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές.
»Οι πράξεις τους είναι εγκληματικές και έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες πριν ακόμα από την τιμωρία της Δικαιοσύνης. Κάνει λάθος η Νέα Δημοκρατία και όσοι λειτουργούν ως φερέφωνα της συντηρητικής παράταξης εάν νομίζουν ότι θα ωφεληθούν από την πολιτική εκμετάλλευση τρομοκρατικών ενεργειών.
»Γνωρίζουν όλοι, άλλωστε είναι και ιστορικά καταγεγραμμένο, ότι η Αριστερά χωρίζεται με κάθετα τείχη από τις σκοτεινές δυνάμεις της τρομοκρατίας».
Ελέγχθηκε από τα μηχανήματα της Βουλής ο φάκελος
Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, ο αναπληρωτής υπουργός δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαιώθηκε η κατάθεση του αρχιφύλακα που ανήκει στην φρουρά του κ. Παπαδήμου, σύμφωνα με την οποία είχε πάει ο ίδιος την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής, κάτι το οποίο, διαψεύσθηκε χτες από την φρουρά του κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, από τις κάμερες της Βουλής έχει καταγραφεί ο αστυνομικός την ώρα που μετέβη με την αλληλογραφία για έλεγχο και συγκεκριμένα τέσσερις φακέλους, που είχε παραλάβει από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και το παγιδευμένο πακέτο.
Διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, ότι οι φάκελοι της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι' αυτό και δεν υπήρχαν τα ειδικά σφραγιδάκια, στις άλλες επιστολές.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θα εξετάσουν τώρα τον υπάλληλο που είχε βάρδια προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος.
Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί κατάφεραν να κολλήσουν τα κομμάτια του φακέλου και φαίνεται ο «αποστολέας». Δεν πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο, , όπως λένε οι αστυνομικοί και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την συλλογή στοιχείων για τους δράστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.