- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και θα ψηφίσει το Σώμα
Στην Ολομέλεια εισάγεται, σήμερα Τετάρτη, το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας. Σημειώνεται πως η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια να ψηφίσει το Σώμα.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία, από τις αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές, το βράδυ της Τρίτης. Επί της αρχής, «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στα άρθρα «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Επιφύλαξη να δηλώσει την ψήφο του στην επί των άρθρων ψηφοφορία στην Ολομέλεια δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη ΝΔ. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής είπε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τα άρθρα, αλλά θα δηλώσει «υπέρ» στο άρθρο 71 για την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών.
Πριν από την ψηφοφορία επί των άρθρων, ο Γιάννης Κουτσούκος είχε δηλώσει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, «με εξαίρεση τη διόρθωση των ημαρτημένων στο ΦΠΑ στα αγροτικά, δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα».
Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε δηλώσει ότι η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών (άρθρο 71) και το άρθρο 70 (το άρθρο με το οποίο προστίθενται στις υπηρεσίες που υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αυτές που παρέχονται από τη γεωργική παραγωγή).
Κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών και για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Και τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς θα αφορά η κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών, αποσαφηνίζεται με ρητή αναφορά που συμπεριέλαβε στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε χθες το απόγευμα σειρά νομοτεχνικών αλλαγών και βελτιώσεων. Ανάμεσα σε αυτές είναι και αναφορά που γίνεται πλέον στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 71 με τίτλο «κατάργηση της έκπτωσης φόρου βουλευτών» και έχει ως εξής: «Λόγω της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημίωσης προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών με τις υπ΄ αριθμ. 89/2013 και 6/2015 Αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου της παρ. 2 του άρθρου 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείου), η κατάργηση θα ισχύσει και για τα ανωτέρω πρόσωπα πέραν των βουλευτών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bιομηχανίες και σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις από τις αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών
Τι αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε έκθεσή του
Στόχος μας η νέα πτέρυγα να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η ισραηλινή πρεσβεία
Διερωτήθηκε γιατί, εφόσον υπήρχαν υποψίες εναντίον του για το πρόσωπό του, του είχε ανατεθεί κεντρικός ρόλος
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
4,8 χιλιόμετρα υπόγειας διαδρομής προστίθενται στο ενιαίο δίκτυο
«Εξέχων ζωγράφος και λεπταίσθητος ποιητής»
«Δεν θέλουμε να έχουμε ανεμογεννήτριες στην Αττική», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Το σχέδιο ΝΔ και ΕΛ.ΑΣ που καλείται να ματαιώσει
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
6 νέα έργα σε Βύρωνα, Ελευσίνα, Μοσχάτο-Ταύρο, Μέγαρα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και Καισαριανή
Συζητήθηκε το ζήτημα της τρομοκρατίας και η ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική στάση απέναντι στο φαινόμενο
«Δεν θα στείλουμε τον λογαριασμό στα παιδιά μας»
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα σχόλια του ηθοποιού προς το πρόσωπό του με αφορμή την υπόθεση Marfin
«Η κυβέρνηση θα κατευθύνει τους πόρους στο σύνολο της κοινωνίας»
Η παραίτησή του έγινε δεκτή και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η κυβέρνηση μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά περιορίζεται στα μερεμέτια
Οι εκλογές της αποδόμησης και ο κίνδυνος της ακυβερνησίας
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.