Πολιτικη & Οικονομια

«Ντου» των εισαγγελέων διαφθοράς στο σπίτι του Παπαντωνίου

Στο πλαίσιο της έρευνας για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354034-734072.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες, με εντολή της νέας προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, οι εισαγγελείς διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

Η έφοδος των εισαγγελέων έγινε με άκρα μυστικότητα για την υπόθεση για την οποία πρόσφατα η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και στο γραφείο του πρώην υπουργού προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία για την έρευνα των δικαστικών αρχών , καθώς πλην της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίοδο της υπουργίας του κ. Παπαντωνίου διενεργείται ήδη ποινική έρευνα από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα. Το κλιμάκιο των εισαγγελέων που έκαναν έφοδο στους χώρους του κ. Παπαντωνίου φέρονται να κατέσχεσαν έγγραφα καθώς και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία αξιολογούνται και αντιπαραβάλλονται με στοιχεία που ήδη κατέχει η Δικαιοσύνη, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του, συμβάσεις εξοπλιστικών και άλλα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας του ζευγαριού, ακίνητα που απέκτησαν μετά το 2000. Από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών αναμένεται να κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η ελληνική δικαιοσύνη διαβίβασε στην Προανακριτική, κατόπιν αιτήματός της, τρεις δικαστικές αποφάσεις, της περιόδου 2015-2017, που αφορούν την καταδίκη του Γιάννου Παπαντωνίου για ανακριβείς δηλώσεις  «Πόθεν Έσχες» της περιόδου 2008, 2009, 2010. Μάλιστα, η Προανακριτική ζήτησε να της αποσταλούν και άλλα έγγραφα που αφορούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου καθώς και στοιχεία της περιουσιακής κατάστασής του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί του κ. Παπαντωνίου δεν έχουν συνδεθεί ακόμη με την υπουργική θητεία του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο και με τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Κατόπιν αυτών θεωρείται πιθανό η Προανακριτική να δηλώσει αναρμόδια για το θέμα και να παραπέμψει όλα τα στοιχεία για τον Γιάννο Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Για την ακρίβεια, οι επίμαχες καταθέσεις σε λογαριασμούς του στην HSBC της Ελβετίας, έχουν γίνει ένα χρόνο πριν την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, συνεπώς - όπως υποστηρίζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -  δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του «ξεπλύματος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ