Πολιτικη & Οικονομια

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Δούρου και Σπίρτζη για τα πλευρικά διόδια (video)

Όταν η Δούρου μιλούσε για «ελεύθερους πολιορκημένους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351435-729049.jpg
ΑΠΕ

Δέκτης έντονων επικρίσεων από πολίτες έγινε η Ρένα Δούρου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με αντικείμενο την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και στον Αγ. Στέφανο.

Οι κάτοικοι που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση, κατηγόρησαν ευθέως την Περιφερειάρχη ότι ξεπούλησε τους αγώνες τους και ότι ταυτίζεται με την κυβέρνηση, αφού ενώ προεκλογικά συμπαραστεκόταν και συμμετείχε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με βαρύγδουπους λόγους, μιλώντας για «ελεύθερους πολιορκημένους», πλέον τηρεί συστηματικά σιγή ιχθύος. 

Η συζήτηση στο Συμβούλιο προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Γιάννης Σγουρός, που ανέδειξε την ολοκληρωτική αλλαγή στάσης της διοίκησης της Περιφέρειας, η οποία πλέον καλείται να απολογηθεί για την ανακολουθία της, αφού με ψήφισμά της στο τέλος του 2014 ζητούσε ακόμη και τη ριζική αναθεώρηση ή κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέστη και ο υπουργός κ. Σπίρτζης που έγινε επίσης αποδέκτης σκληρής κριτικής από τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «Η θέση μας στο ζήτημα των διοδίων ήταν και είναι συνεπής. Τόσο το 2012 όσο και το 2014 με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου υποστηρίξαμε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των πολιτών εντός της Περιφέρειας Αττικής. Τα ίδια λέμε και σήμερα. Η διοίκηση της Περιφέρειας αντίθετα, από εκεί που σήκωνε επαναστατικά λάβαρα, σήμερα δεν τολμά να αρθρώσει κουβέντα» και πρόσθεσε «Το κακό της υπόθεσης είναι ότι οι πολίτες πίστεψαν στα ψέματα. Το καλό είναι ότι το εμπόριο ελπίδας έχει ημερομηνία λήξης. Όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες».

Εκ μέρους του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» τοποθετήθηκε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος (δείτε το βίντεο).

Από την Περιφέρειας Αττικής λάβαμε την παρακάτω επιστολή: 

Κύριε Διευθυντά,

Η σημερινή ανάρτηση στον σύνδεσμο http://www.athensvoice.gr/politiki/entones-apodokimasies-kata-doyroy-kai... υπό τον τίτλο «Έντονες αποδοκιμασίες κατά Δούρου και Σπίρτζη για τα πλευρικά διόδια», αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, είναι ανακριβής γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ