Πολιτικη & Οικονομια

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής - ΕΒΕΑ για την επιχειρηματικότητα

Το νέο μοντέλο μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από τη συμμετοχή και την συμβολή φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351652-729369.jpg

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης υπέγραψαν σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Στην τοποθέτησή της χθες, ενώπιον του ΔΣ του ΕΒΕΑ, η κα Δούρου χαρακτήρισε «ξεχωριστή» την ημέρα της υπογραφής του μνημονίου, η οποία έρχεται να «επισφραγίσει τη μέχρι στιγμής παραγωγική συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΒΕΑ». «Το νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης της Αττικής», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης, «μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και την ουσιαστική συμβολή φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, αφού επεσήμανε ότι «η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση θα φέρει θετικά αποτελέσματα», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επιχειρηματικότητα αποτελεί "κλειδί" για την ανάκαμψη της οικονομίας και την απασχόληση των νέων ανθρώπων. Κρίσιμοι παράγοντες είναι η καινοτόμος επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια. Θέλουμε επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν τα προσόντα των νέων ανθρώπων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ