Πολιτικη & Οικονομια

Αποτυχία της Ελλάδας στη Σύνοδο του ΔΝΤ

Εκτιμήσεις του «Politico»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351248-728631.jpg

Αποτυχία να υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), διαπιστώνει το περιοδικό «Politico».

Λεπτομερέστερα, το έγκυρο μέσο γράφει, ανάμεσα στ΄ άλλα: 

  • Η Έλλαδα ίσως και να έπρεπε να βρισκόταν στο "μενού" των συζητήσεων, αλλά το θέμα συζητήθηκε μόνο στο περιθώριο
  • «Αντ’ αυτού, οι Έλληνες αξιωματούχοι αποχώρησαν με άδεια χέρια. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε μία λακωνική δήλωση μετά από τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημειώνοντας μόνο ότι είχαν ”εποικοδομητικές συνομιλίες”. Στη συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ακόμη και να δεχθεί ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους»
  • Προφανής λύση είναι η ελάφρυνση χρέους, αλλά αυτό η Γερμανία το απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY