- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Περήφανη για το πλεόνασμα 3,9% η Παπανάτσιου
«Δεν πίστευαν ότι θα το πετυχούμε»
«Kανένας δεν πίστευε ότι θα πετυχούμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα (3,9% το 2016), το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η κ. Παπανάτσιου δήλωσε μάλιστα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν και υψηλότερο, άλλα η κυβέρνηση έδωσε τη «13η σύνταξη» και την ενίσχυση των νησιών.
«Ένα μέρος του πλεονάσματος προέρχεται από τη μείωση των δαπανών» επέμεινε απαντώντας στις κριτικές για υπερφορολόγηση χωρίς περικοπές των δαπανών του δημοσίου.
«Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία» πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, προέβλεψ ανάκαμψη της οικονομίας προς το τέλος του 2017, ωστόσο φάνηκε επιφυλακτική για έξοδος στις αγορές το 2018.
Η υφυπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι το 80% των αγροτών θα δουν ότι φέτος δεν θα πληρώσουν φόρο.
«Δεν καθυστερούμε με το Ελληνικό, δεν υπάρχει κανένα θέμα με την επένδυση… Το γραφείο Ελληνικού στο υπουργείο μας κάνει όλη την προεργασία… Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες είμαστε πανέτοιμοι να τις υλοποιήσουμε» διαβεβαίωσε ακόμα η Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σημειώνεται ότι η υφυπουργός διέψευσε ότι βρήκε έτοιμο ν/σ για το ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία από τον προκάτοχό της Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Εγώ δεν βρήκα κανένα νόμο από τον κ. Αλεξιάδη, για το ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία… δεν ξέρω τι έχει κάνει... Μού παρέδωσε μια πρόταση, σαν έτοιμος νόμος δεν υπήρχε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η εφορία δεν έχει πάρει καμία πρώτη κατοικία» επέμεινε.
Διευκρίνισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος και το 2018, υποσχόμενη μείωση η οποία θα υλοποιηθεί στα αντίμετρα που θα ληφθούν το 2019.
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.