- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα δημοσκόπηση: Με 17,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Απολύτως δυσαρεστημένοι με τον Τσίπρα οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος
Αυξάνει από μήνα σε μήνα και από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση τη διαφορά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση προβάδισμα 17,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κυβερνώντος κόμματος.
Αναλυτικά η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 33% στη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 15,5%. Στην προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον Φεβρουάριο, η Ν.Δ. συγκέντρωνε 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ.: 33%
ΣΥΡΙΖΑ: 15,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
ΚΚΕ: 7%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
ΑΝΕΛ: 2%
Ποτάμι: 2%
Ένωση Κεντρώων: 2%
Πλεύση Ελευθερίας: 2%
ΛΑΕ: 1%
Άλλο κόμμα: 6,5%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 15%
Αποχή: 15,5%
Άκυρο/Λευκό: 7%
Ως προς τη διαπραγμάτευση το 75,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας καθυστερεί για να παρατείνει την παραμονή του στο Μαξίμου, ενώ το 18% συμφωνεί με την έκβασή της. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί λόγω πολιτικού κόστους έναντι μόλις 37% που εκτιμά το αντίθετο.
Πώς βαθμολογούν την κυβέρνηση
Το ΠΑΜΑΚ διαπιστώνει ότι το 44% των Ελλήνων είναι δυσαρεστημένο με την κυβερνητική πολιτική, αλλά δεν έχει εναλλακτικές, το 51% δηλώνει δυσαρεστημένο και πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ενώ ένα 3% είναι ευχαριστημένο.
Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ευχαριστημένοι σε ποσοστό 8,5%, το 64,5 δηλώνει δυσαρεστημένο χωρίς να βλέπει εναλλακτικές επιλογές ενώ το 25% λέει ότι υπάρχουν εναλλακτικές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.