Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 423

Μέλος του συλλόγου υπέρ της κατάργησης του εσωτερικού ασημόχαρτου στις σοκολάτες περιπτέρου

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 423
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34880-78548.jpg

Ο άνθρωπος που έδειξε στον Θεό ότι έκανε λάθος επιλογή, όταν τον διάλεξε για Πάπα, διευκρινίζει [Φωτό: πάνω]


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Επιμελητής έκδοσης του βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου


Η καινούργια εκκρεμότητα που προστέθηκε στην ατζέντα της Ιστορίας αυτή την εβδομάδα

Να κρίνει μόλις ευκαιρήσει, την αποχώρηση του Ανδρέα Νεφελούδη από τη ΔΗΜΑΡ, όπως την επιφόρτισε ο ίδιος.


Το τεστ-drive της εβδομάδας

Η δοκιμαστική πρώτη εμφάνιση του βελτιωμένου υβριδικού «ΚΑΚ-2». Το μοντέλο που προκύπτει από τα αρχικά Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής (ο Τζούνιορ-Τζούνιορ!) έρχεται να ανανεώσει τη σειρά των σχετικών προτύπων. Έκανε την πρώτη του δοκιμαστική εμφάνιση στην πίστα με τα ρουσφέτια για τοπικά ΤΕΙ των Σερρών και με έκθεση ιδεών για τις «ιδιωτικοποιήσεις» σε κυριακάτικη εφημερίδα. Επιτέλους! Μια ακτίνα ελπίδας για όσους έμειναν αδιόριστοι το 2009.


Η σημειολογική απουσία της εβδομάδας

Η ροζ γουνίτσα στις χειροπέδες του μοντέλου Δήμητρα Αλεξανδράκη, που συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένη. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι τα κανάλια έβαλαν pixel στις χειροπέδες, θεωρώντας από κεκτημένη ταχύτητα ότι είναι σεξουαλικά φορτισμένες.


Οι νέες θέσεις στο πολιτικό «ανεμολόγιο» της εβδομάδας

Μετά την επίθεση της Σοφίας Σακοράφα για το «ιδεολογικό έλλειμμα» του Αλέξη Τσίπρα, είναι προφανές ότι δρομολογείται η εθιμοτυπική μετακίνηση των πολιτικών σχηματισμών ένα «κλικ» προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού, όπως συμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ήτοι: η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το παλιό ΠΑΣΟΚ, το νέο ΠΑΣΟΚ γίνεται η παλιά ΝΔ και η νέα ΝΔ γίνεται η παλιά Χρυσή Αυγή.


Η απεγνωσμένη κραυγή για προσοχή της εβδομάδας

Η υποθετική εξέλιξη στο μυαλό του Γιώργου Καρατζαφέρη, σύμφωνα με την οποία «αν δεν είχε σκοτωθεί (σ.σ. δεν είπε «δολοφονηθεί» είπε «σκοτωθεί») ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, τότε ίσως («ίσως...») να ήταν στο Βελβεντό». Σύμφωνα με την ίδια ακριβώς λογική των «αν-τότε», αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είχε γεννηθεί το 1947 αλλά μερικά χρόνια πιο πριν, ίσως («ίσως...») να ήταν την περίοδο της Κατοχής σε κατάλληλη ηλικία για να συνεργαστεί με τους Γερμανούς. Γιατί όχι; Αφού στέκει το πρώτο στέκει και το δεύτερο, έτσι;


Το αναπτυξιακό αυτογκόλ της εβδομάδας

Η καταγγελία ότι «γέμισαν επικίνδυνα κινέζικα ιατρικά υλικά τα νοσοκομεία». Τώρα μένει να το πει αυτό κάποιος (με τρόπο όμως!) και στην κινέζικη Cosco, που εκμεταλλεύεται με επενδυτική υπερηφάνεια το λιμάνι.


Η μεγαλύτερη επιρροή του Ομπάμα της εβδομάδας

Η υποψηφιότητα του έγχρωμου Καρδινάλιου από την Γκάνα για τη θέση του Πάπα.


Το κλισέ που «προσφέρεται για φτηνά σεξουαλικά αστεία» της εβδομάδας

«Το ευρώ δεν είναι φετίχ». Που σημαίνει ότι όσοι σκόπευαν να το χρησιμοποιήσουν σαν σεξουαλικό βοήθημα, να το φορέσουν την ώρα του σεξ για να ερεθίσουν τους συντρόφους τους ή να το χρησιμοποιήσουν σε S&M παιχνίδια, ας το ξεχάσουν!


Η «ευτυχώς που οι οπαδοί μας δεν έχουν και πολύ σύνθετη σκέψη» δικαιολογία της εβδομάδας

«Δεν ξέραμε ότι είναι νεοναζί, νομίζαμε ότι είναι δημοσιογράφοι» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για να δικαιολογήσει τη φωτογραφία του αρχηγού του που ποζάρει σαν γερμανοτσολιάς ανάμεσα σε δύο νεοναζί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Με άλλα λόγια, το κόμμα που καταγγέλλει με απόλυτη βεβαιότητα προδοσίες και συνωμοσίες «δοσιλόγων, που παραδίδουν στους κατακτητές τα ιερά σύμβολα του Ελληνισμού κτλ...» χρησιμοποιεί ως επίσημη δικαιολογία ότι «δεν ήξερε, μωρέεεεε». Ναι, είναι το ίδιο κόμμα που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο, στρατιωτικού τύπου, δίκτυο πληροφοριών. Ίδιο πιθανότατα με αυτό του Πάνου Καμμένου: Τα ανώνυμα blogs


Η κωμική σύμπτωση της εβδομάδας

Πάνω που άρχισαν τα παρασκηνιακά «δείπνα» ανάμεσα σε «βενιζελικούς» και «αντιβενιζελικούς» στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκάζεται για λόγους υγείας να μπει σε πρόγραμμα αυστηρής δίαιτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ