Πολιτικη & Οικονομια

Ώρα Αποφάσεων: Η κυβέρνηση δείχνει φιλική διάθεση στην τρομοκρατία και το έγκλημα

Σκληρή κριτική  από τους τρεις πρώην υπουργούς για το νόμο Παρασκευόπουλου και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348300-722843.jpg

Την ανοχή της κυβέρνησης  στην κάθε παραβατικότητα  και τη φιλική της διάθεση απέναντι στην τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ώρα Αποφάσεων.

Η κριτική της αυτόνομης πολιτικής κίνησης των τριών πρώην υπουργών, Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση, Γιώργου Φλωρίδη,  επικεντρώνεται στις ευεργετικές,  για τους εγκληματίες, διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, χάρις στον οποίον αποφυλακίστηκαν πάνω από 150 σκληροί κακοποιοί και χρήση του οποίου, φέρεται να έκανε ο ένας από τους ένοπλους δράστες του Παλαιού Φαλήρου.  

Παράλληλα  η Ώρα Αποφάσεων  εγκαλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας  του Πολίτη, για ανοχή σε φαινόμενα βίας.

Η Ώρα Αποφάσεων  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Μια μοναδική κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων δείχνει φιλική διάθεση  στην τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα καθώς και ανοχή κάθε παραβατικότητας.

Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που έφερε προς ψήφιση το 2015 ο Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε στην αποφυλάκιση των τρομοκρατών.

Στο ίδιο νομοσχέδιο ψηφίστηκε διάταξη με την οποία μεγαλέμποροι ναρκωτικών, που είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης μεγαλύτερες των δέκα ετών, αποφυλακίστηκαν για να συνεχίσουν το “θεάρεστο” έργο τους.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος Υπουργός έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, με το οποίο άλλοι εγκληματίες, καταδικασμένοι σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αποφυλακίστηκαν και αυτοί και προφανώς συνέχισαν και συνεχίζουν την εγκληματική τους  δράση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την ισχύ αυτών των ευεργετικών για τους εγκληματίες διατάξεων.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δίνει εντολές στην αστυνομία να μη δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στην  καταπολέμηση των φαινομένων βίας από ομάδες που φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα, τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρόκειται για αυταπάτες, αλλά για συνειδητές επιλογές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ