Πολιτικη & Οικονομια

Μπελογιάννης VS Λάουρα

Οι Μαχητές, που τώρα έχουν γίνει πλέον Διάσημοι, δεν θα έπρεπε να έχουν πλέον δικαίωμα να αλλάξουν ομάδα;

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 608
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Athens Voice, Τσίπρας, Πανάγιος Τάφος

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα από τον Πανάγιο Τάφο που μας κρύβουν

Η πρόθεση του πρωθυπουργού όταν επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα ήταν ξεκάθαρη: ήθελε να μπει μέσα κρατώντας ένα μνημόνιο σε κάθε χέρι. Χωρίς σπίρτα. Χωρίς αναπτήρα. Και μετά από λίγο, με την επίκληση της Θείας Χάριτος, να βγει με τα μνημόνια να φλέγονται. Αφού δεν μπορούσε να τα σκίσει, θα τα έκαιγε... Και θα έστελνε το πανανθρώπινο μήνυμα ότι η θέληση ενός αριστερού σε συνδυασμό με τη βοήθεια του Θεού μπορούν να κάνουν θαύματα...

Αλίμονο, όμως... Μέσα στον Πανάγιο Τάφο, αποκαλύφθηκε μπροστά του η αλήθεια. Στην πραγματικότητα τόσους αιώνες εκεί κρυβόταν το αυθεντικό διαστημόπλοιο των Ελ. Των Ελλήνων δηλαδή που ήρθαν από τον Σείριο με αποστολή να εποικίσουν τη Γη και να την κάνουν ελληνική. 

Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας ξαναπήρε το χρίσμα από τον μεγάλο Πολέμαρχο. Και φαίνεται πως πήρε από αυτόν πολύτιμους χρησμούς που είχε ανάγκη για να σώσει την Αριστερά και τον Πάνο Καμμένο από τα νύχια της Δεξιάς.

Εκεί μάλλον ο Μεγάλος Πολέμαρχος τον συμβούλεψε να εγκαινιάσει το Μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη. Ούτε εξεταστικές επιτροπές, ούτε συνταγματικές αναθεωρήσεις. Αναβίωση του πιο αγαπημένου θέματος της χώρας χρειαζόταν... Να βγαίνουν οι Τασούλες της ΝΔ και να δηλώνουν πίστη στην παράδοση της Δεξιάς. Να βγαίνουν οι Χρυσαυγίτες και να υπόσχονται ότι θα γκρεμίσουν το σπίτι... 

Ο κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του βρίσκει το δικό του «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» για να πορεύεται. Ε, κι εκείνος θα έβρισκε το δικό του. Γιατί όταν οι Έλληνες ασχολούνται με τον Εμφύλιο μπορείς να περάσεις μέχρι και κατάργηση των συντάξεων και να μην ανοίξει ρουθούνι.


Φυσικά και εξυπηρετεί την ανάπτυξη η ιδέα να χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα όπως οι αναστηλώσεις μητροπολιτικών ναών από τους μεν ή τα μουσεία ηρώων της Αντίστασης από τους δε.

Γιατί έτσι θα πάψει να ελπίζει όλος εκείνος ο κόσμος που πιστεύει ότι με τα ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί όντως η ανάπτυξη και θα βρει καμιά δουλειά.

Και θα καταλάβει επιτέλους ότι το μόνο που ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε είναι ακόμα περισσότερες αιτίες να ασχολούμαστε με το παρελθόν.

Οπότε θα φύγει στο εξωτερικό. Κι εκεί θα αναπτυχθεί.   

● Άρα ο σκοπός των ΕΣΠΑ θα έχει επιτευχθεί... 


Γιατί κανείς δεν έχει παρατηρήσει πόσο άλλαξε ο Πάνος Καμμένος μέσα σε λίγο διάστημα που είναι στην κυβέρνηση; 

Στην αρχή, ας πούμε, διαβεβαίωνε ότι είναι σίγουρο ένα δάνειο από τη Ρωσία... 

Στη συνέχεια, όταν το σχέδιο της Ρωσίας κατέρρευσε, διαβεβαίωνε ότι περιμένει δάνειο από την Κίνα...

Και τώρα επιτέλους ανακάλυψε ότι οι μόνοι φίλοι μας είναι οι Αμερικανοί. Από τους οποίους μάλιστα περιμένει βοήθεια τύπου «σχέδιο Μάρσαλ». 

● Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο σταμάτησε να ζητάει virtual δανεικά και αποφάσισε να καταργήσει τα προσχήματα και να περάσει κατευθείαν στο επόμενο στάδιο... Στην εθνική ελεημοσύνη.  


Εκτός από το κατέβασμα των διακοπτών πάντως, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μπορούν να δοκιμάσουν και άλλες μεθόδους αγώνα για να αποφύγουν την ιδιωτικοποίηση...

Ας πούμε, μπορούν να χτίσουν τις εισόδους των καταστημάτων της ΔΕΗ ώστε να μην εξοφλούνται λογαριασμοί...

Και για δομικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σάντουιτς που πήραν από τις αυξήσεις που γενναιόδωρα τους παραχώρησε η κυβέρνηση.

Ενώ όλοι οι άλλοι είχαμε μειώσεις.

● Έτσι, για να θυμόμαστε ποιος είναι το αφεντικό.


Και τώρα, ενός λεπτού σιγή για τη συγκεκριμένη χωροχρονική στιγμή που το όνομα της Λάουρα Νάργες βρέθηκε στα trending topics του Τwitter πάνω από το όνομα του Νίκου Μπελογιάννη


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας 

Οι Μαχητές στο Survivor, που τώρα έχουν γίνει πλέον Διάσημοι, δεν θα έπρεπε να έχουν πλέον δικαίωμα να αλλάξουν ομάδα;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Τηλεφωνοσμή» Το άρωμα εκείνου που χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο πριν και που έχει μείνει επάνω στο ακουστικό.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Ξεκολλητής τσιχλών από το πλατό του Rising Star


Η μετάφραση της εβδομάδας

Πάνος Καμμένος «Μπορεί να υπάρξει βοήθεια τύπου σχέδιο Μάρσαλ από τις ΗΠΑ. Και το σχέδιο Μάρσαλ δεν συνοδευόταν από Μνημόνια».

Μετάφραση Χωρίς μνημόνια θα μπορούμε να τα μοιράσουμε σε όποιους θέλουμε εμείς. Όπως έγινε και με το κανονικό σχέδιο Μάρσαλ!