Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Τσίπρας: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η οικονομία ανέκαμψε

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342885-712888.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Με τελικό στόχο να ξανασταθεί η κοινωνία στα πόδια της, οφείλουμε να συνθέσουμε μαζί με τους τοπικούς και τους παραγωγικούς φορείς, τους βασικούς στόχους ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου», τόνισε ο πρωθυπουργός  κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Περιγράφοντας τους βασικούς αυτούς στόχους, ο Αλέξης Τσίπρας, απαρίθμησε τα εξής:

Πρώτον, στροφή της παραγωγής σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Δεύτερον, ενδυνάμωση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων.

Τρίτον, ενίσχυση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού. Τέταρτον, ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων , δεν είναι μόνο υπόθεση των λεγόμενων παραγωγικών υπουργείων, αλλά αφορά τους πάντες – μέχρι και τα υπουργεία που έχουν την εποπτεία της διοίκησης και του κοινωνικού τομέα, ανέφερε.

«Ορίζοντας της στρατηγικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μπορεί να είναι το 2021, οπότε, στόχος είναι να έχει επανέλθει η κανονικότητα, τόσο στους αναπτυξιακούς όσο και στους κοινωνικούς δείκτες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο». Αυτό επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του  υπουργικού συμβουλίου, με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός υπογράμμισε  ότι, παρά την κρίση, η Ελλάδα παρέμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και παρέμεινε όαση ασφάλειας και σταθερότητας, παρά την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη γειτονιά μας. Επισήμανε δε ότι αυτά είναι δυο βασικά στοιχεία-πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλώς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ