- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αγεφύρωτο χάσμα στα εργασιακά
Μόλις μια ώρα διήρκησε η συνάντηση Αχτσιόγλου - θεσμών
Μόλις μια ώρα κράτησε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών για τα εργασιακά και το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει αγεφύρωτο.
Την σκληρότερη στάση, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, κράτησε το ΔΝΤ αναφορικά με το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, που δεν αποδέχεται τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, προκειμένου να αποδεχτεί την επιστροφή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνουν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, περιγράφοντας το αποτέλεσμα της σύντομης σημερινής συνάντησης της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών για τα εργασιακά.
Για τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η ελληνική πλευρά πόνταρε στη στάση των εκπροσώπων της Κομισιον, ωστόσο, οι εκπρόσωποι της, κράτησαν ουδέτερη στάση , μη διαχωρίζοντας τη θέση τους από τη σκληρή στάση του ΔΝΤ.
Οι δανειστές ζητούν τη αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10%, αλλά και την κατάργηση της διοικητικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που διατηρεί ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.
Παράλληλα, αρνούνται την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, που θέτει το υπουργείο Εργασίας.
Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων το προηγούμενο διάστημα οι δανειστές, και παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα της εκ των προτέρων έγκρισης των ομαδικών απολύσεων από τον υπουργό Εργασίας, με ένα διοικητικό σύστημα κοινοποίησης του πλάνου ομαδικών απολύσεων, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα όσα προβλέπει ο νόμος για πληροφόρηση και διαβούλευση με τους εργαζομένους.
Κορυφαίο στέλεχος ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση για το εργασιακό, πιθανώς και αύριο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.