Πολιτικη & Οικονομια

Να αποσυρθεί η πρόταση μείωσης προστίμων του ΚΟΚ ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Υποστηρίζοντας πως αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση της παραβατικότητας και των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342698-712536.jpg

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, ζητούν να αποσυρθεί η πρόταση για μείωση των προστίμων του ΚΟΚ, καθώς αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση της παραβατικότητας και των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων. 

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργους, οι βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων: Δυστυχώς, το έλλειμμα παιδείας και η ανευθυνότητα κυριαρχούν στον τρόπο που οδηγούν πολλοί συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους αλλά και τις ζωές άλλων. Ενώ, λοιπόν, οι κατεξοχήν αρμόδιοι φορείς και πρόσωπα που ασχολούνται με την οδηγητική παιδεία κρούουν μετ’ επιτάσεως τον κώδωνα του κινδύνου, η κυβέρνηση, με λαϊκιστική νοοτροπία και μάλλον ψηφοθηρικούς σκοπούς, έχει εξαγγείλει την μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με πρόσχημα την οικονομική κρίση».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνει πως «τα πρόσφατα τραγικά δυστυχήματα, και ειδικά το θανατηφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (26.02.17), που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, εγείρουν ευλόγως εκ νέου το ερώτημα για το «τις πταίει» για τον τεράστιο φόρο αίματος που πληρώνει η χώρα από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα».

Παραθέτει δε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

- «Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της ΕΕ στα θανατηφόρα τροχαία, μετά τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Κροατία.

- Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών, τη δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 και την τρίτη για τις ηλικίες 30 έως 44 ετών».

Παράλληλα, ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι η λογική που διέπει την απόφαση της κυβέρνησης είναι σε λανθασμένη βάση καθώς τα πρόστιμα του ΚΟΚ δεν συνιστούν μέσο συλλογής εσόδων, αλλά μέσο περιορισμού της παραβατικότητας των οδηγών και προσθέτει ότι ο σκοπός δεν είναι η τιμωρία, αλλά η συνέτιση.

Σημειώνεται πως την προκειμένη ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Αθ. Καββαδάς, Μ. Κόνσολας, Αν. Κουτσούμπας, και Κ. Τασούλας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ