Πολιτικη & Οικονομια

Τα 5+1 ερωτήματα της ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Έκτακτη ενημέρωση του Τύπου από τον Βασίλη Κικίλια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε έκτακτη ενημέρωση του Τύπου προχώρησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή.

Ο κ. Κικίλιας έθεσε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας έξι ερωτήματα, σύμφωνα με τα οποία καλείται μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση να απαντήσει αν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Καμμένος γνώριζαν για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Ρότσιλντ.

Τα ερωτήματα είναι:

  1. Γιατί έμεινε μυστικό το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι; Και γιατί μόνο μετά από πίεση της ΝΔ η κυβέρνηση το παραδέχτηκε 6 μέρες μετά.
  2. Μέχρι Δευτέρα 30 Ιανουαρίου υπήρχε σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρότσιλντ; Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος τους με την Ρότσιλντ την Κυριακή απόγευμα χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού οικονομικών και του προέδρου του ΟΔΔΗΧ;
  3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ενήμερος;
  4. Ο κ. Καμμένος ήταν ενήμερος ότι ο Τσίπρας θα συναντιόταν με τη Ρότσιλντ; Επιμένει στις απόψεις του για τη Ρότσιλντ;
  5. Ο κ. Μιχάλης Καλογήρου με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι;
  6. Ποιοι άλλοι επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος;

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει λίστα επιβαινόντων. Ο λαός θέλει διαφάνεια και αλήθεια. Έχει παρέλθει ο καιρός που ο κ. Τσίπρας κορόιδευε τους πολίτες χωρίς κόστος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι για τη ΝΔ αυτό το ταξίδι με τους όρους που έγινε είναι «μείζον πολιτικό ζήτημα» και πως «η σιωπή είναι ενοχή».