Πολιτικη & Οικονομια

Στο μικροσκόπιο του ΔΝΤ η ελληνική οικονομία

Χαρίτσης: Να αποφύγουμε μια διαδικασία μακράς διαπραγμάτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339490-706093.jpg

Καθοριστικής σημασίας για το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τη Δευτέρα

καθώς θα συζητηθεί η έκθεση για την ελληνική οικονομία, η οποία συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου με την έγκριση του Πολ Τόμσεν.

 

Στην έκθεση περιλαμβάνει η επικαιροποιημένη ανάλυση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία διαπιστώνει για άλλη μια φορά ότι το χρέος παραμένει εξαιρετικά μη βιώσιμο παρά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που αποφασίσθηκαν τον Δεκέμβρη.  Η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου αναμένεται  να ξεκινήσει στις 21.00  (ώρα Ελλάδας). 

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ θα παρουσιάσουν την έκθεση και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί, ως είθισται, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αμερικανού αντιπροσώπου, καθώς για πρώτη φορά θα διαφανεί η θέση και η γραμμή της διακυβέρνησης Τραμπ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εποχή» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι αύριο Δευτέρα αναμένεται να «φανεί ποιος θα είναι ο ρόλος του Ταμείου στο εγγύς μέλλον», ενώ συμβούλεψε την κυβέρνηση να αποφύγει «μια διαδικασία μακράς διαπραγμάτευσης». «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όπου πρέπει τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν» υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.

Η κυβέρνηση εργάζεται ώστε η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν «όχι όμως με τρόπο που θα τραυματίζει περισσότερο την κοινωνία, θα αναιρεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στις εργασιακές σχέσεις και θα υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ