Μητσοτάκης: Ψέματα, ανικανότητα και φόροι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας
«Την απώλεια αξιοπιστίας δεν την πληρώνει μόνο η κυβέρνηση, την πληρώνει συνολικά η χώρα»
Η μείωση φόρων και η προσέλκυση επενδύσεων σε συνδυασμό με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες παρεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά ακινήτων, εξήγησε το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η ελληνική αγορά ακινήτων παρουσιάζει μια σειρά από επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να αναστρέψουν τις σημερινές αρνητικές προσδοκίες. Για να μετατραπούν, όμως, οι ευκαιρίες σε έργα απαιτείται άλλη πολιτική που θα υπερβαίνει υφιστάμενα εμπόδια και δεν θα προσθέτει νέα» σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η τωρινή συγκυρία «χαρακτηρίζεται από υπερφορολόγηση, αβεβαιότητα και βαθιά κρίση εμπιστοσύνης».
«Ψέματα, ανικανότητα, φόροι. Αυτό είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας. Τρίπτυχο που ενισχύεται από τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης. Αν σήμερα οι πιστωτές ζητούν υπερβολικά μέτρα από τη χώρα, και πράγματι πολλά από αυτά που ζητούνται είναι υπερβολικά, αυτό οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η χώρα έχει απωλέσει την αξιοπιστία της. Και αυτή την απώλεια αξιοπιστίας δεν την πληρώνει μόνο η κυβέρνηση, την πληρώνει συνολικά η χώρα. Γι' αυτό και λέμε ξεκάθαρα ότι όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για την Ελλάδα» τόνισε.
«Αν υπάρξει νέα κυβέρνηση, η οποία είναι πραγματικά αποφασισμένη να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοσιονομική χαλαρότητα, ώστε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό βραχνά των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%, τα οποία δυστυχώς δεν είναι βιώσιμα για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Είναι κάτι το οποίο πρώτος είπα στη βουλή, τον Μάιο του 2016. Τότε αντιμετωπίστηκα με ειρωνεία από την κυβέρνηση, σαν να μην είναι ένας σημαντικός στόχος τον οποίο πρέπει να διεκδικήσουμε» υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Mετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
«Κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία» - Τελεσίγραφο στα μπλόκα
«Τις επόμενες μέρες η απάντηση στα αιτήματα»
To δηκτικό της σχόλιο για την έλλειψη υποστήριξης στους διαδηλωτές του Ιράν
Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στην Εξεταστική για ελέγχους και πιθανές ευθύνες
Οι οικονομολόγοι προκρίνουν γενικές μειώσεις φόρων αντί στοχευμένων παρεμβάσεων
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση»
Αλληλοκατηγορίες, βαρείς χαρακτηρισμοί και αναφορές για ψυχιατρικές εξετάσεις μετά τις δημόσιες δηλώσεις
Μετατίθεται για μετά τον Φεβρουάριο η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ
Ανοδικά για τρίτο μήνα ο ΔΤΚ, με ισχυρές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, εστίαση και στέγη
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες μετά την ακροαματική διαδικασία
Υπερδιπλάσιο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη – Διψήφια ποσοστά για τα υποθετικά κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.