- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Καμμένος «βλέπει» σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού
«Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του»
«Δεν συμφωνούμε με τη μείωση του αφορολόγητου γιατί θα πλήξει τα χαμηλά και αδύναμα εισοδήματα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος, μιλώντας στον Αnt1. Τόνισε ότι παρά τις πιέσεις και τα δημοσιεύματα για μειώσεις μισθών και περικοπές συντάξεων, κ.α. δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε, καθώς η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Σχολιάζοντας το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν, σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «Αλβανικό Αετό», στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, υποστήριξε πως υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, που εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για τους Τσάμηδες.
«Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ένοπλες Δυνάμεις και γι' αυτό έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα και με εντολή του ιδίου να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
Ξεκαθάρισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα και υπενθύμισε ότι ο ίδιος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. «Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του», είπε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος, αλλά ως τοκογλύφος, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραδοσιακά στήριξαν την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές. Δήλωσε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι οι Ελληνοαμερικανοί που βρίσκονται δίπλα του, θα βοηθήσουν όσο μπορούν τη χώρα μας, ενώ εξήρε τη θέση Τράμπ ότι δεν είναι εχθρός η Ρωσία, αλλά η ισλαμική τρομοκρατία.
Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πάγια πολιτική και δεν θα συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ακόμη και εάν ζητηθεί, εναντίον του ISIS, τονίζοντας πως η Ελλάδα βοηθά με διαφορετικούς τρόπους τις χώρες που έχουν πληγεί από τον Ισλαμικό Στρατό.
Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία του στο αεροσκάφος έχοντας στα χέρια του την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στην ερώτηση εάν αποτελεί «λάφυρο» για την κυβέρνηση είπε πως «λάφυρο έως τώρα ήμουν εγώ για αυτούς με τα δημοσιεύματα εναντίον μου» για να συμπληρώσει πως η ίδια συμμορία που χρησιμοποιούσε την εφημερίδα ως 45άρι για φίμωση της κυβέρνησης χρησιμοποίησε άλλα έντυπα για να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για την οικογένεια του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.