Πολιτικη & Οικονομια

Κάλεσμα συμπόρευσης της κεντροαριστεράς από τη Φώφη Γεννηματά

«Τους περιμένουμε τώρα και όχι αύριο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337033-700953.jpg

Τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων και στελεχών της κεντροαριστεράς ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, κατά τον χαιρετισμό της στη συνάντηση με πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο. Όπως είπε, «διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας και θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρόσθεσε: «Είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας, βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά, την ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο μας -μέσα στο 2017- που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει την δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης». «Τους περιμένουμε τώρα και όχι αύριο, με σεβασμό στην διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δίνοντας τον τόνο της πολιτικής της, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «το ισχυρό αντιπολιτευτικό μας μέτωπο απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ανοιχτά τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπά του με τη Δεξιά και ότι αποτέλεσε διαχρονικά και θα αποτελεί και στο μέλλον τον εκφραστή του προοδευτικού πολιτικού πόλου και τον κύριο αντίπαλο της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα». «Λέμε ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε όχι στη δεξιά παλινόρθωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «ανίκανη, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη η κυβέρνηση».

Στη συνάντηση ήταν αρκετά πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. Λαλιώτης, Χρυσοχοΐδης και Λιβάνης, η κ. Βάσω Παπανδρέου, καθώς και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ