- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολλαπλά κατάγματα
Δυστυχώς, απ’ αυτή την ενημερωτική μονοφαγία στην οποία μας καταδίκασε ο γίγας της Κυψέλης, μόνον κακό μπορεί να προκύψει
Καλύτερα να τρακάρεις με τριαξονικό παρά με δελτίο ειδήσεων. Το επιβεβαίωσα την περασμένη εβδομάδα, τότε που συνελήφθη εν ώρα εργασίας ο διευθυντής εφημερίδας Παραπολιτικά, επειδή τον μήνυσε υπουργός, αλλά το αγαπημένο μου δελτίο του ΣΚΑΙ δεν φάνηκε να εντοπίζει τίποτα το πολιτικώς παράδοξο στην όλη διαδικασία. Απεναντίας. Πήγε και ανέσυρε από το στοκ του κάτι άσχετες με το γεγονός μανούρες, που χρόνια τώρα συντηρούν την κόντρα μεταξύ ιδιοκτητών ΜΜΕ και παραγόντων ποδοσφαίρου. Ιδιότητες οι οποίες, στη γαληνότατη δημοκρατία των νοτίων Βαλκανίων συγκεντρώνονται στα ίδια και τα αυτά πρόσωπα.
Και ως πολίτης αλλά και ως γαύρος, ειλικρινά δεν δίνω διάρα τσακιστή για τα νιτερέσα του Αλαφούζου και του Μαρινάκη. Εμένα άλλο με μελαγχολεί κι άλλο με σεκλετίζει. Όλο ΣΚΑΙ, ΣΚΑΙ, ΣΚΑΙ, το βαρέθηκα/ φέρτε μου ένα μαυράκι που τ’ ορέχτηκα.
Δυστυχώς, απ’ αυτή την ενημερωτική μονοφαγία στην οποία μας καταδίκασε ο γίγας της Κυψέλης, μόνον κακό μπορεί να προκύψει. Μετανιώνω κιόλας που τόσον καιρό είχα χάσει τη συνήθεια να περνάω κι από το δελτίο του Αντένα, γιατί ο Κυριακού το ’χε παρατήσει αφρόντιστο και επιδεικτικά μη ανταγωνιστικό, να χάνεται και να φθίνει, παρασύροντας μαζί του το πιο ωραίο και το πιο σοβαρό κορίτσι της μεταπολιτευτικής τηλεόρασης. Την ήσυχη αποχώρηση της Μαρίας Χούκλη από το δελτίο του Αντένα την φαντάστηκα σαν εκείνα τα θεϊκά πλάνα της Τζέιν Κάμπιον. Σαν το ελαφρύ σούρσιμο που κάνει μια φούστα από ταφτά όταν αποσύρεται από το δωμάτιο και χάνεται πίσω από την πόρτα για να επελάσει φουριόζο κι ανενόχλητο το δρεπανηφόρο του Χατζηνικολάου και ν’ ανάψουν τα αίματα.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Γιώργος Ιωάννου είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Τον χτύπησε αυτοκίνητο και βρέθηκε στο νοσοκομείο με δυο σπασμένα πόδια. Μπανταρισμένος, γυψωμένος και καθηλωμένος, έγραψε από το κρεβάτι του πόνου το περίφημο βιβλίο του «Πολλαπλά κατάγματα». Πονάνε κι εμάς τα μυαλά μας αλλά τι μπορείς να κάνεις; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι μυς ούτε οστό, κι ό,τι γράφεται σήμερα, λογάριαζέ το γραμμένο με κάτι που δεν μπαίνει στο γύψο αλλά ούτε και με μια κίνηση ανατάσσεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Τι ισχύει με τους πολύτεκνους και το συνολικό ποσό που θα πάρουν
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μίλησε για την παιδική και ενήλικη παχυσαρκία στη χώρα και την προσωπική της εμπειρία
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ την επόμενη εβδομάδα
H αναφορά στο ουκρανικό drone που έφτασε στη Λευκάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.