Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά για Τσίπρα: Aντί να σκίσει τα μνημόνια, τώρα «σκίζει την κοινωνία»

«Δεν νομιμοποιείται να υποθηκεύσει το μέλλον του Ελληνικού λαού» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336290-698550.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Οι εξελίξεις είναι αναπότρεπτες», εκτιμά σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Real News» και στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και προειδοποιεί πως «ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού».

«Δεν μένω σε προβλέψεις. Προτιμώ να μιλώ στη βάση των δεδομένων. Είναι φανερό ότι έχουμε σήμερα να κάνουμε με μια Κυβέρνηση πολιτικά αδύναμη, διαχειριστικά ανεπαρκή και κοινωνικά απομονωμένη. Η Κυβέρνηση έχει ηττηθεί ηθικά και πολιτικά, βρίσκεται σε πανικό μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει. Οι πολίτες καλούνται σε θυσίες και διαρκή λιτότητα χωρίς προοπτική. Αντίθετα βλέπουν το μέλλον να υποθηκεύεται και γιγαντώνεται  η οργή τους. Αυτή η κυβέρνηση όσο πιο σύντομα φύγει τόσο το καλύτερο. Οι εξελίξεις είναι αναπότρεπτες» απαντά σε ερώτηση για πιθανές πολιτικές εξελίξεις τη νέα χρονιά.

«Παρά την πολυετή βαθιά κρίση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχουν ακόμη συναισθανθεί την πραγματική ανάγκη για εθνική συνεννόηση. Συνεχίζουν τα παλαιοκομματικά παιχνίδια του διχασμού και της τεχνητής πόλωσης. Εναλλάσσονται στους ρόλους του "σωτήρα” με τις μαγικές λύσεις Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και ο κακόγουστος αυτός δικομματικός “χορός”, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε  “χορό του Ζαλόγγου” για την Ελλάδα» σημειώνει.

«Για αυτό καλούμε τους πολίτες να επιβάλλουν  την Εθνική Συνεννόηση με  αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, τώρα στην κοινωνία και αύριο στη Βουλή.  Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι το κλειδί για την εθνική συνεννόηση. Μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης για την αλλαγή πορείας της χώρας» εξηγεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μίνιμουμ πρόγραμμα και τη χρονική διάρκεια της κυβέρνησης που προτείνει, η Φώφη Γεννηματά τονίζει πως «στόχος είναι η οριστική έξοδος της χώρας από την κρίση. Αυτός ο σκοπός ορίζει τόσο τη διάρκεια όσο και το προγραμματικό της πλαίσιο».

«Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με επιταχυντές και όχι κόφτες» ξεκαθαρίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το μόνο που άλλαξε στον κ. Τσίπρα είναι η φρασεολογία των συνθημάτων του. Τα παλαιά ψέματά του τα βαφτίζει “ψευδαισθήσεις” και τα νέα “ρεαλισμό και ωριμότητα”. Η πολιτική εξαπάτησης παραμένει η ίδια, μόνο η ρεκλάμα άλλαξε. Ο τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός καλά κρατεί. Αλλάζει προσωπεία και όχι πρόσωπο. Διολισθαίνει σε αυταρχισμό και καθεστωτικές αντιλήψεις. Για να μην τον αδικήσω, άλλαξε και σε κάτι: αντί να σκίσει τα μνημόνια, τώρα “σκίζει την κοινωνία”» σχολιάζει για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε δήθεν “διαπραγμάτευση” της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα εγγράφει νέες υποθήκες για το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Όσο δε αυτή η “διαπραγμάτευση” καθυστερεί με ψευτο-παλικαρισμούς, για εσωτερική κατανάλωση, ο λογαριασμός μεγαλώνει και τα βάρη επιτείνονται. Κι όλα αυτά γίνονται για τα μάτια του κόσμου, για να υποδυθεί ο κ. Τσίπρας τον δήθεν επαναστάτη, ενώ υπογράφει ότι του σερβίρουν. Όλα στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης μιας κυβέρνησης που έχει ηττηθεί και συνθηκολογήσει σε όλα τα επίπεδα» προειδοποιεί.

«Όσο εξακολουθούμε να στρουθοκαμηλίζουμε, αρνούμενοι  να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας εμείς οι ίδιοι, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβολής ενός νέου επαχθέστερου προγράμματος λιτότητας κι εξάρτησης από μνημόνια» εκτιμά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.