Πολιτικη & Οικονομια

Σε Πρωτοχρονιά αίματος καλεί το Ισλαμικό Κράτος

Δυτικές χώρες και Τουρκία απειλούνται ευθέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335369-696686.jpg

«Οι γιορτές τους, οι συγκεντρώσεις τους, οι λέσχες τους, οι αγορές τους, τα θέατρά τους, οι κινηματογράφοι τους, τα εμπορικά τους κέντρα, ακόμα και τα νοσοκομεία τους αποτελούν όλα τέλειους στόχους … Αντικαταστήστε τα πυροτεχνήματα με ζώνες εκρηκτικών  και εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλάξτε  τα τραγούδια και τα χειροκροτήματά τους σε κλάματα και θρήνους».

Αυτό το μήνυμα, που αναρτήθηκε σε σάιτ φιλικό προς το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), προτρέπει οποιονδήποτε τζιχαντιστή να πράξει ό,τι λέει το περιεχόμενό του τις μέρες γύρω από την Πρωτοχρονιά του χριστιανικού ημερολογίου. Εναλλακτικά, οι μουσουλμάνοι προτρέπονται τουλάχιστον να κρατήσουν αποστάσεις από τις γιορταστικές εκδηλώσεις των χριστιανών.

Το μήνυμα ανέβηκε συνοδευόμενο από εικόνες ισλαμιστών μαχητών με όπλα και μαχαίρια ενάντια στον Άι Βασίλη,  τάρανδους κι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το ίδιο μήνυμα επανέλαβε το κάλεσμα του νέου «εκπροσώπου» του ΙΚ, του κ. Άμπου αλ Χασάν αλ Μουχάζερ, να γίνουν επιθέσεις ενάντια και σε τουρκικούς στόχους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν Τυνήσιος τζιχαντιστής είχε οδηγήσει βίαια κατειλημμένο φορτηγό πάνω σε κόσμο, σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ