Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πρόσθετα μέτρα

«Υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων η ΝΔ» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335026-695751.jpg

Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε πρόσθετα μέτρα με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση υλοποιεί σήμερα «χωρίς καμιά πολιτική αναστολή ό,τι δεν αποδέχθηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις».

Σε ό,τι αφορά στο τι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε σταδιακή αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής και θα επιδιώξει τη μείωση των μεσο-μακροπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων. «Όλα αυτά», λέει, «απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα και αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν τα διαθέτει». 

Σε ερώτηση αν «η συμφωνία αλήθειας που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στον αέρα, δεδομένου ότι βασίζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ενώ η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν σε 3,5% για κάποια χρόνια μετά το 2018», απαντά ότι με τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που περικλείει η συμφωνία αλήθειας θα «δημιουργηθούν ταχύτερα οι συνθήκες για διατηρήσιμη μεγέθυνση της οικονομίας» και «αυτό θα αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προσθέσει βαθμούς ελευθερίας, ώστε η κυβέρνηση να επιδιώξει ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους». 

Για τα εργασιακά, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνει ότι η ΝΔ «τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών ή/και κλαδικών συμβάσεων, όπου είναι δυνατόν». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.