Πολιτικη & Οικονομια

Κ.Μητσοτάκης:«Ο κ.Τσίπρας διχάζει και φορτώνει με φόρους τον ελληνικό λαό» (video)

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ΑλέξηΤσίπρα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διχάζει συστηματικά τον ελληνικό λαό και ότι βάζει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, με αποτέλεσμα να δρομολογεί καινούργια μέτρα, περικόπτοντας συντάξεις και αυξάνοντας τους φόρους.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας, ο οποίος «έχει καταδικάσει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και οπισθοχώρησης». Παράλληλα, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, αλλά και συμμάζεμα του κράτους.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» στην οποία, όπως λέει, αρνείται να συμμετάσχει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και σημείωσε πως, ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη, θα επιδιώξει την επόμενη μέρα μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν τον ενδιαφέρουν οι προεκλογικές συνεργασίες.