Πολιτικη & Οικονομια

Κομισιόν:«Oι χώρες της ευρωζώνης θα αποφασίσουν για τα μέτρα του ελληνικού χρέους»

Δηλώσεις της εκπροσώπου του Πιέρ Μοσκοβισί, A. Μπράιτχαρντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334506-694301.jpg
EPA/OLIVIER HOSLET

Η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρντ, επεσήμανε σήμερα πως οι χώρες της ευρωζώνης είναι εκείνες που θα αποφασίσουν για το πώς θα προχωρήσουν σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Η δήλωσή της έρχεται λίγες ώρες πριν από το EuroWorking Group που αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσον μπορούν να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα. Η Ανίτα Μπράιτχαρντ τόνισε πως όλοι εργάζονται στο πλαίσιο της απόφασης της 5ης Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι η τεχνική εφαρμογή αυτής της συμφωνίας έγκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), ενώ η πολιτική συμφωνία είναι αρμοδιότητα του Eurogroup.

Σύμφωνα επίσης, με το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση προς την A. Μπράιτχαρντ, για το αν το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη διαδικασία και όχι στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, η εκπρόσωπος απάντησε ότι στο Μνημόνιο υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις σχετικά με τη διαδικασία και υπενθύμισε ότι στην προκαταρκτική αξιολόγηση των θεσμών για τα μέτρα κοινωνικών παροχών, εκφράζονται ανησυχίες και για τα δύο αυτά θέματα.

Τέλος, η Α. Μπράιτχαρτ δήλωσε πως η Επιτροπή εργάζεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ