- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μικτές αντιδράσεις για το νέο Τ.Τ
Διαλύθηκε και αμέσως επανιδρύθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στο «νέο Τ.Τ.» μεταφέρονται όλα τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού, το δίκτυο καταστημάτων, καθώς και οι δραστηριότητες της τράπεζας. Τα προβληματικά στοιχεία του ισολογισμού του Τ.Τ. καθώς και οι απαιτήσεις παλαιών μετόχων παραμένουν στο «κακό» κομμάτι του Τ.Τ., που τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Στο υγιές τμήμα περνούν συμμετοχές όπως αυτή στα ΕΛΤΑ και στην Τράπεζα Αττικής κ.ά. Επικεφαλής του διοικητικού σχήματος της νέας τράπεζας είναι ο κ. Χάρης Σιγανός.
Η Δημοκρατική Αριστερά εκτιμά ότι η δημιουργία της νέας τράπεζας με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» θα πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας ότι το Νέο ΤΤ «μπορεί και πρέπει να καταστεί πόλος έλξης συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους». Η νέα διοίκηση, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα περιουσία του Ελληνικού Κράτους και να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές τραπεζικές και κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και να διατηρήσει απρόσκοπτα τη συνεργασία του με τα ΕΛ.ΤΑ.
Για πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου "αντί πινακίου φακής" κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελήνων Νότης Μαριάς. «Η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της Τρόικας, εκτελεί κυριολεκτικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» αναφέρει ο κ. Μαριάς και προσθέτει: «Στέλνει στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες και ακολουθώντας μια πολιτική «αλά» ΑΤΕ, ετοιμάζεται να πουλήσει αντί πινακίου φακής ένα ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον ελληνικό λαό να εξασφαλίσει με την πάλη του ότι μέσα από την έγκαιρη ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται, το «Νέο ΤΤ» δε θα προλάβει να ξεπουληθεί, αλλά θα αποτελέσει τον πυρήνα ενός νέου δημόσιου τραπεζικού τομέα-αιμοδότη ενός εθνικού σχεδίου αναστροφής της καταστροφικής πορείας της χώρας και πλήρους παραγωγικής ανασυγκρότησής της."
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο κ. Τσίπρας έρχεται ως άνθρωπος των συμφερόντων» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για χάος και έλλειψη συντονισμού
Δημοσκόπηση της Alco καταγράφει θετική εικόνα για τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας
Σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανοίξει τη συζήτηση για το μοντέλο λειτουργίας της χώρας
Η ΕΤΕπ ανοίγει τον δρόμο αξιολόγησης του έργου στρατηγικής σημασίας Ελλάδας-Κύπρου
Ο υπουργός Άμυνας έθεσε στις Βρυξέλλες το ζήτημα του ουκρανικού θαλάσσιου drone
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις των δύο κρατών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis απαντά στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις αναγωγές ψήφου
Συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ιταλική «Avvenire»
«Το πάρτι με τις παράνομες επιδοτήσεις τελείωσε», το μήνυμα Σχοινά
Αναγκαία η θωράκιση των δημιουργών απέναντι στη ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Αθήνα εντείνει τις κινήσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δύο νέα Pass
Η ΝΔ διατηρεί διπλάσια διαφορά - Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ κόμματος Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα σε όλα τα θέματα θεσμών και κράτους δικαίου
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων βρέθηκε σήμερα η υπουργός
Ποιοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
Αυστηροποιούνται τα μέτρα μετά την αύξηση τροχαίων το τελευταίο διάστημα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εμμένει στην πάγια θέση του για βιώσιμη ρύθμιση έως 120 δόσεων
Οι μισοί Έλληνες μπορούν, πλέον, να έχουν το ποινικό μητρώο τους μέσα σε πέντε λεπτά, δήλωσε ο υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.