- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουζάλας: Προσωρινή μεταφορά μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα
Αφορά άτομα με παραβατική συμπεριφορά ή αβάσιμες αιτήσεις ασύλου και υψηλό κίνδυνο διαφυγής
Την προσωρινή μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά σε προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας ζητά με επιστολή του ο Γιάννης Μουζάλας προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ΕΕ ενόψει του σημερινού Συμβουλίου.
«Η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά απαιτεί χρόνο και δεν αντιμετωπίζει το θέμα βραχυπρόθεσμα, όπως απαιτείται», αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και εξηγεί ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι ορισμένοι από τους μετανάστες από χώρες με χαμηλά ποσοστά ταυτοποίησης που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας οι οποίοι εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν σε καθένα από τα πέντε hotspots στη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και την Κω, θα πρέπει να μεταφερθούν προσωρινά σε προαναχωρησιακά κέντρα στην ηπειρωτική χώρα. Xωρίς προκατάληψη για την εφαρμογή της συμφωνίας, όλοι οι εν λόγω μετανάστες (περίπου 100-150 άτομα εβδομαδιαίως, μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά ή μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου είναι προδήλως αβάσιμες, δηλαδή από χώρες με χαμηλά ποσοστά ταυτοποίησης, όπως το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος διαφυγής) θα μετακινηθούν και θα κρατούνται σε κλειστές εγκαταστάσεις, προκειμένου να επιστραφούν στην Τουρκία (μέσω των νησιών) το συντομότερο αφότου απορριφθεί το αίτημα ασύλου τους (αν χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα φυσικά θα παραμένουν στην Ελλάδα). Ένα τέτοιο επείγον μέτρο θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμο έως ότου τα προαναφερθέντα νησιά είναι εξοπλισμένα με τις απαραίτητες κλειστές δομές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.