Πολιτικη & Οικονομια

Πρώτο τετ α τετ Τσίπρα - Φίλη μετά τον ανασχηματισμό και τα «καρφιά» του πρώην υπουργού

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330084-682900.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, μετά την καρατόμηση του δεύτερου από το υπουργείο και τα καρφιά που πέταξε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, έγινε το βράδυ της Τρίτης στην πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών στον απόηχο του ανασχηματισμού και των αντιδράσεων που προκάλεσε και ήδη μετρά πάνω από τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης κατά τις δηλώσεις του τη Δευτέρα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής υπαινίχθηκε ότι καρατομήθηκε κατόπιν του δημόσιου εκβιασμού στον Πρωθυπουργό από τον αρχιεπίσκοπο και τον κυβερνητικό εταίρο, λέγοντας: «Το άριστα 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό, ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής; Όσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι αποδεκτή».

Σαφή απάντηση στα όσα δήλωσε ο κ.  Φίλης έδωσε, το πρωί της Τρίτης από την ενημέρωση συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς υπουργός δεν είναι μαθητής. «Στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ