Πολιτικη & Οικονομια

Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνυπάρξει σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν υπάρξει βέβαια το κατάλληλο κλίμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329419-681350.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Θετικός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ «τουλάχιστον στο θέμα της διαπραγμάτευσης», εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0.

«Αν υπάρξει βέβαια το κατάλληλο κλίμα» διευκρίνισε και πρόσθεσε πως «η κα Γεννηματά όταν έγιναν οι τελευταίες εκλογές και αν οι ΑΝΕΛ δεν είχαν μπει στη Βουλή, τους όποιους περιέργως προτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ υποχρεωτικά θα έπρεπε να συναινέσει και θα το έκανε. Δεν είναι θέμα ότι δεν θέλει η κ. Γεννηματά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κρεμαστινός.

«Υπάρχει η θέληση είπε χαρακτηριστικά και «η κυρία Γεννηματά θα μπορούσε να δείξει συναίνεση». Ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε επίσης πως σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να κινηθούν και τα άλλα κόμματα που έχουν προοδευτικό χαρακτήρα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα μπορούσαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους. «Αν είχαμε όλοι επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συζητάμε πιθανόν και για τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Κρεμαστινός ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Στη διάρκεια σημερινής ραδιοφωνικής συνέντευξης επανέλαβα ότι η χώρα χρειάζεται μία Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου.

Και πρόσθεσα ότι «αν είχαμε επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο, δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα να συζητάμε πιθανόν και για 4ο Μνημόνιο».

Η σταθερή θέση μου εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι η χώρα χρειάζεται την Εθνική Συνεννόηση για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια.

Για αυτό ως Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητάμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση μας ώστε να την επιβάλουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ