- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η επόμενη μέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
Οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και η ανησυχία των καναλιών
Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών να χρειάζεται μάλλον αρκετό καιρό μέχρι να καθαρογραφεί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, σε μια προσπάθεια να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συναινέσει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία βάζει ως προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά.
Με το πιο πιθανό σενάριο να μη γίνεται τελικά δυνατή η συγκρότηση του ΕΣΡ, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση - γέφυρα για τις προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας. Από την άλλη πλευρά, και η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση νόμου η οποία θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και θα καταργεί την πρόβλεψη περί τεσσάρων αδειών.
Ο μεταβατικός νόμος Παππά και η επόμενη μέρα
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας «για όσους σταθμούς λειτουργούσαν προ του διαγωνισμού και για όσους πήραν μέρος σε αυτόν, ανεξαρτήτως αν υπερθεματίστηκαν ή όχι». Στο πλαίσιο αυτό, τα κανάλια θα υποχρεώνονται να έχουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων και να πληρώσουν ένα ποσό για το μεταβατικό στάδιο, πιθανότατα διάρκειας ενός έτους. Άγνωστο παραμένει το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλουν τα κανάλια, αν και ορισμένες πηγές επιμένουν ότι θα είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα νέα επιχειρηματικά σχήματα που υπερθεμάτισαν στον διαγωνισμό Παππά, τόσο η πλευρά Μαρινάκη όσο κι εκείνη του Ιβάν Σαββίδη αναφέρουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό τους. Από την άλλη, αποστασιοποιημένη δείχνει, για την ώρα τουλάχιστον, η πλευρά Καλογρίτσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο η ανανέωση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας για Άμυνα και Ασφάλεια
Η Ευρώπη προειδοποιείται για ελλείψεις καυσίμων, με πιέσεις στις τιμές και γεωπολιτική αστάθεια
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
«Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να είναι κολλημένα σε μία οθόνη» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα ζητά κοινό όριο ηλικίας στα social media - Στα 15 έτη η πρόταση Μητσοτάκη
«Τώρα θυμήθηκε...το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει» - Η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλήρεις δημοκρατίες, ενώ μικρή ανάκαμψη καταγράφει ο παγκόσμιος δείκτης δημοκρατίας του Economist
Στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε πολίτες και μερίδα γιατρών, απαντά ο υπουργός Υγείας
Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας για τη μειονότητα και τους μουφτήδες
«Στόχος η αξιόπιστη εναλλακτική για τις Πανελλήνιες» σημείωσε η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.