- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτές είναι 5 νέες μειώσεις που θα δουν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ
Πίνακας με τις μειώσεις του μήνα
• Οι 280.000 συνταξιούχοι του δημοσίου που λαμβάνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων είδαν στις 30 Σεπτεμβρίου διπλή μείωση που έφτασε έως και 70%, αφού εκτός από την κανονική μείωση, είχαν και την πρώτη παρακράτηση των αναδρομικών. Υπενθυμίζεται ότι η περικοπή στα μερίσματα ισχύει αναδρομικά από 1/1/2016. Πλέον τα μερίσματα καταβάλλονται ανά 3μηνο και έτσι η επόμενη παρακράτηση των αναδρομικών θα γίνει μαζί με την επόμενη καταβολή στις 29 Δεκεμβρίου.
• 25.000 συνταξιούχοι θα δουν περικοπές στην επικουρική τους σύνταξη στις 4 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το τρίτο κύμα θα αγγίξει: Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους, Μηχανικούς και Εργολήπτες Δημοσίων Έργων, Πρατηριούχους υγρών καυσίμων, Τεχνικούς Τύπου, συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας. Το τέταρτο και τελευταίο κύμα περικοπών θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου.
• Στη σύνταξη του Νοεμβρίου που πληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι θα δουν την πρώτη παρακράτηση των αναδρομικών περικοπών στις επικουρικές. Η περικοπή στις επικουρικές ισχύει από 1 Ιουνίου – ανεξάρτητα από το πότε επιβλήθηκε σε κάθε ταμείο.
• Επιβάλλεται από τον Οκτώβριο (με αναδρομική ισχύ από 13.5.2016, που δημοσιεύτηκε ο νόμος Κατρούγκαλου) το πλαφόν των 2.000 ευρώ μεικτά (1.820 ευρώ καθαρά) για κάθε ατομική σύνταξη (άθροισμα μίας κύριας και μίας επικουρικής σύνταξης) και των 3.000 ευρώ (άθροισμα πολλών κύριων και πολλών επικουρικών συντάξεων).
• Μείωση κύριων συντάξεων μέσω της επέκτασης της εισφοράς υγείας σε όσους λαμβάνουν πάνω από μία σύνταξη. Έως τώρα μπορούσαν να επιλέξουν σε ποια από τις συντάξεις που εισπράττουν θα καταβάλλουν την εισφορά υγείας, πλέον το 6% θα παρακρατείται από όλες τις συντάξεις. Αυτό ισχύει από τις συντάξεις του Οκτωβρίου – αλλά επειδή έχει αναδρομική ισχύ από 1η Ιουλίου, οι συνταξιούχοι θα έχουν παρακράτηση των αναδρομικών τους επόμενους 4 μήνες. Η πρώτη δόση των αναδρομικών θα παρακρατηθεί από τη σύνταξη του Νοεμβρίου (πληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου.
Μαζί με τα εκκαθαριστικά της σύνταξης του Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι θα λάβουν επιστολή όπου θα τους εξηγείται πώς έγινε εξατομικευμένα η περικοπή στη σύνταξή τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.