Πολιτικη & Οικονομια

Νέα κόντρα στη Βουλή για τη μεταφορά των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Σκουρλέτης – Βαρβιτσιώτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
σκουρλέτης

Αντιπαράθεση για τις αποκρατικοποιήσεις ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον εισηγητή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πυροδότησε η ομιλία του κ. Σκουρλέτη στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα.

«Είχατε δύο χρόνια την ίδια διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Το μόνο που κάνατε ήταν η διαπραγμάτευση. Γιατί δεν εξαιρέσατε την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τα ΕΛΠΕ, παρά είναι στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων και τα νερά και το 30% των ΕΛΠΕ;» έθεσε το ερώτημα προς τον κ. Σκουρλέτη ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστήριξε: «Αυτά που συμφωνήσατε για τη ΔΕΗ στο μνημόνιο - να μειωθεί έως το 50% η παραγωγή της και οι πελάτης της, αντιστοίχως, χωρίς να πάρετε ούτε ένα ευρώ - δείχνει πόσο λάθος επιλογή ήταν. Γιατί αν είχατε συνεχίσει την επιλογή της μικρής ΔΕΗ θα είχαν εισρεύσει κοντά στα 4 εκατ. της μικρής ΔΕΗ, δεν θα ήταν μία εταιρεία με τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που απέκτησε στη δική σας διοίκηση (2 δισ. ανεξόφλητους λογαριασμούς) και σήμερα η ΔΕΗ να κινδυνεύει».

«Εμείς έχουμε σαφή θέση, εσείς προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα. Ξέρουμε τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Απευθυνθείτε στους συναδέλφους σας υπουργούς να μην υπογράψουν τις αποκρατικοποιήσεις που λέτε. Ξέρουμε τις αντιδράσεις για το Ελληνικό, τώρα να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιδράσετε στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις των νερών», πρόσθεσε ο εισηγητής της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο προεδρεύων της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος ήθελε να απαντήσει στον κ. Βαρβιτσιώτη.

«Δεν σας έδωσα τον λόγο και καθίστε κάτω. Παρακαλώ με ευγένεια, καθίστε κάτω και αν σας δώσω το λόγο. Και μην διανοηθείτε να με ξαναδιακόψετε» είπε ο κ. Κακλαμάνης και συνέχισε: «Όταν μιλάει ο προεδρεύων, ο ερωτών ακούει. Απευθυνθήκατε δέκα φορές και λέγατε, "σας ερωτώ, σας ερωτώ". Γι’ αυτό είπα και στον κ. Βαρβιτσιώτη ως εισηγητή, άπαξ σας δίνω τον λόγο. Αυτό τι σημαίνει, αν σηκωθούν άλλοι πέντε και απαντήσουν θα απαντήσετε και στους πέντε;».

Ο κ. Κακλαμάνης έδωσε τελικά τον λόγο στον κ. Σκουρλέτη επισημαίνοντας: «Για ένα λεπτό. Και να μην ερωτάτε άλλη φορά. Η κυβέρνηση δεν ερωτά την αντιπολίτευση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ