Πολιτικη & Οικονομια

Το Ποτάμι: Ο Τσίπρας το παίζει σοσιαλιστής στην Ευρώπη και κατά των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Σχόλιο για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324078-667888.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο κ. Τσίπρας αραίωσε τις παλιές παρέες με αυτούς που θέλουν να γκρεμίσουν την Ευρώπη κι αποφάσισε να φορέσει σοσιαλιστικό κοστούμι για να καθίσει δίπλα με εκείνους που μέχρι χθες λοιδορούσε, αναφέρει το Ποτάμι σε σχόλιό του για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο. 

Και συνεχίζει:  «Ας είναι, αν πρόκειται να βγει κάτι καλό για τη χώρα. Οφείλει να ξέρει όμως, ότι οι συμμαχίες απαιτούν σχέδιο, κοινούς στόχους, συνέπεια στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, εμπιστοσύνη. Πράγματα άγνωστα για τον κ. Τσίπρα που επιμένει στην Ευρώπη να το παίζει σοσιαλιστής και στην Ελλάδα να μάχεται τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις που βλέπουν τα αδιέξοδα αλλά δεν θέλουν να γυρίσουν στον παρελθόν των "κλειστών κρατών".

Οι αντιευρωπαϊστές και λαϊκιστές δεν είναι σύμμαχοι μας. Το Ποτάμι – με τους ευρωβουλευτές του να συνεργάζονται στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών - παλεύει συνεχώς με τις μικρές δυνάμεις του, για μια άλλη πολιτική που θα βοηθάει την ανάπτυξη, θα αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα, θα μειώνει τις αντιθέσεις, θα οδηγεί στην ευρωπαϊκή ενοποίηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ