- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Γεροβασίλη για προσφυγικό, αγρότες και αξιολόγηση
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Για τα τρία «καυτά» θέματα που «χτυπούν» την κυβέρνηση, προσφυγικό, αγροτικό και αξιολόγηση, μίλησε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Προσφυγικό
Η κα Γεροβασίλη χαρακτήρισε εξαιρετικά σύνθετη την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό, καθώς, όπως ανέφερε, ακόμη κι αυτά που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, φαίνεται να αμφισβητούνται από κατώτερους αξιωματούχους κρατών-μελών της ΕΕ και όχι μόνο.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε την πρακτική χωρών της ΕΕ πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη, αναφέρθηκε στο διάβημα της ελληνικής πλευράς προς την Αυστρία, ενώ δεν απέκλεισε και άλλες ενέργειες «που κρίνονται αναγκαίες για τη διευθέτηση του ζητήματος».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα μας είναι σε διαρκή επαφή με την ολλανδική προεδρία της ΕΕ.
Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί οποια κατάσταση προκύψει λόγω αυξημένων ροών.
Αγροτικό
Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των μπλόκων, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, «επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση σε σχέση με το σημερινό καθεστώς για τους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ».
«Το ποσοστό αυτό είναι πάνω από το 90% του συνόλου των αγροτών. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιβαρυνθούν αναλογικά όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες» τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η κα Γεροβασίλη κάλεσε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να βγάλουν συμπεράσματα, σύμφωνα με τη δική τους κρίση.
Νωρίτερα τόνισε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης «παρά τις δεδομένες δυσκολίες και περιορισμούς είναι η στήριξη του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων αγροτών».
«Σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει με στήριξη των πιο αδυνάμων και των νέων αγροτών, με άρση των πελατειακών στρεβλώσεων που χαρακτήρισαν προηγούμενες δεκαετίες και με μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού κλάδου» υποστήριξε.
Αξιολόγηση
Σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι απομένει να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ.
Αν και σημείωσε πως δεν έχουμε φύγει από τα χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί, είπε πως «δεν έχουμε εικόνα πότε» θα επιστρέψουν.
Πρόσθεσε πάντως ότι το θέμα είναι ότι δεν έχει απαντήσει ακόμη το ΔΝΤ και γίνεται προσπάθεια ώστε το Ταμείο να δώσει ένα πλάνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.