Πολιτικη & Οικονομια

Έκκληση Τσίπρα σε όσους μπορούν, να συμβάλουν για να βγει η κοινωνία από την κρίση

«Προχωρούμε στη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τις αρνητικές συνέπειες στην επιχειρηματικότητα και ειδικότερα τη μικρομεσαία και τη δραματική επιδείνωση όλων των κοινωνικών δεικτών στα χρόνια της κρίσης αναφέρθηκε στο χαιρετισμό που απευθύνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας για την παρουσίαση του προγράμματος Αct4Greece, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα οδηγήσει σε «λύση του γόρδιου δεσμού του χρέους» μέσω της ελάφρυνσής του αλλά και της συμμετοχής της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Η κρίση ξεκίνησε από τον τραπεζικό κλάδο και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον κύριο κορμό της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ο πρωθυπουργός κι επεσήμανε ότι η έξοδος από την κρίση περνά από την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Η πολυετής κρίση επέφερε αρνητικές επιπτώσεις οδηγώντας τη χώρα σε μια πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτεί η ανάπτυξη της οικονομίας.

«Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας και αντιμέτωποι με την ανθρωπιστική κρίση προτεραιότητα μας αποτέλεσε η αντιμετώπισή της» τόνισε.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι «προχωρούμε στη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και την προώθηση των φορολογικών συναλλαγών με ταυτόχρονη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δημόσιο» κι έκλεισε την ομιλία του, απευθύνοντας «έκκληση σε όσους μπορούν, να συμβάλουν για να βγει η κοινωνία από την κρίση».