Πολιτικη & Οικονομια

Βίζερ: «Φιλόδοξο» προς τα εμπρός βήμα η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

Ο επικεφαλής του EWG αδυνατεί να προβλέψει το τέλος της αξιολόγησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318762-627510.jpg

«Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση προβλέψει το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Ο κ. Βίζερ διευκρίνισε ότι οι θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα. Επισήμανε ότι ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέος ο Τόμας Βίζερ τόνισε ότι αποτελεί προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. «Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να συμμετάσχουν στο Staff Level Agreement, που θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους», είπε και πρόσθεσε: «Στη βάση αυτή, οι αποφάσεις για τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος μπορούν να προετοιμαστούν καθώς πρόκειται και προϋπόθεση και για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Λαμβάνοντας υπ' όψιν πόσο είναι αλληλένδετα όλα αυτά τα ζητήματα, επίσημες αποφάσεις για όλα αυτά είναι πιθανόν να ληφθούν σχεδόν ταυτόχρονα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ