Πολιτικη & Οικονομια

«Όχι» Μητσοτάκη στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την εκτίμηση πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα θα καθοριστεί από τις εξελίξεις στην οικονομία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner», στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως υπάρχουν θέματα των μεταρρυθμίσεων που είναι σε εκκρεμότητα και μετέφερε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων να τραβήξει περισσότερο από όσο περιμέναμε. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος του είναι να απομακρυνθεί η χώρα από τον λαϊκισμό και δήλωσε πως η ΝΔ θα στηρίξει κάθε σωστή κίνηση της κυβέρνησης αλλά θα είναι και σκληρή εκεί που διαφωνεί. Όπως είπε η σημερινή κυβέρνηση δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις όμως σε ζητήματα όπως το θέμα της μετανάστευσης επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση υποτίμησε το θέμα αυτό τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής της και πλέον έχει αναλάβει , όπως είπε, συγκεκριμένες δεσμεύσεις τις οποίες και πρέπει να υλοποιήσει.